Serveerster deelt foto van bebloede voeten na werkdag op hakken

Pumps zijn niet de meest comfortabele schoenen om op te lopen. Laat staan om er op te werken. Nicola Gavins deelde via social media een foto van de bebloede voeten van haar vriendin die als serveerster werkt. De foto werd binnen en week tijd meer dan 10.000 keer gedeeld.

Gavins vriendin werkt bij de Amerikaanse en Canadese restaurantketen Joey Restaurants. Het is daar verplicht om op hoge hakken te werken, tenzij dit niet kan vanwege medische redenen. In het restaurant moeten vrouwen ook een uniform aanschaffen van 26 euro, terwijl mannen alleen wordt gevraagd om zwarte kleding te dragen.

Het onderschrift van de pijnlijke foto vertelt dat de serveerster net zo lang liep tot haar voeten begonnen te bloeden. Ze verloor zelfs een teennagel. Nadat de serveerster haar schoenen wisselde werd ze uitgescholden door haar bedrijfsleider. Ook eiste hij dat ze de volgende dag gewoon weer hakken zou dragen.

De keten heeft inmiddels laten weten dat ze erg geschrokken zijn en onmiddellijk contact hebben opgenomen met het filiaal en de werknemer.

Schermafbeelding 2016-05-11 om 10.57.11


 

Lees ook:

Gerelateerd

  • Fotoserie: eerste vrouwelijke persfotograaf

  • Dj Sophie Francis (17): de vrouwelijke Martin Garrix

  • Rebecca toet

    In de spotlight: Kandidaat zuster Rebecca Toet

  • Ipad en Tab kindvriendelijk

    Hoe kinderen online te beschermen