Koningin Máxima in Indonesië

Koningin Máxima is dinsdag voor een driedaags bezoek aangekomen in Indonesië. Ze reist naar het Zuidoost-Aziatische land uit hoofde van haar functie als speciaal pleitbezorger van de Verenigde Naties op het gebied van toegankelijkheid tot financiële diensten. Op het programma staat onder meer een gesprek met president Joko Widodo.

Voorafgaand aan haar bezoek kwam Máxima al met een opiniestuk in de The Jakarta Post waarin ze een lans breekt voor technologie die de sleutel is tot een betere toegankelijkheid tot financiële diensten. Het is in afgelegen gebieden al moeilijk wegen aan te leggen en te zorgen voor elektriciteit, laat staan te zorgen voor bankdiensten. Maar onder meer mobiel bankieren kan een oplossing bieden, aldus de vorstin.

Indonesië wil graag dat in 2019 de helft van de volwassen bevolking toegang heeft tot bankdiensten. Nu is dat maar 36 procent.

Bron: ANP

Gerelateerd

  • Gezocht: kindacteurs voor professionele theaterproductie

  • Daf Dubbelman zet zich met KRNWTR+ in voor de verduurzaming van water: ‘‘We hebben een positief verhaal, maar er zit ook veel boosheid’’

  • H&M komt met nieuwe formule

  • Deze 5 etenswaren geven je winterse huid een oppepper