Spelen met programmeerbaar speelgoed

Je kind op spelenderwijze leren programmeren? Dat kan met Sam Labs. Met het slimme speelgoed kunnen kinderen, en andere liefhebbers, speelgoed programmeren en onder meer zelf een rijdende speelgoedauto maken.

Net zoals met Lego en K’nex is het met Sam Labs mogelijk om creaties te maken. Er is echter een groot verschil met het speelgoed dat al tientallen jaren op de markt is en het nieuwe vermaak: Sam Labs verbindt het echte leven met de digitale wereld.

Een Sam Labs kit bestaat onder meer uit led-lampjes, knoppen, motoren en sensoren. Deze vierkante onderdelen kun je met de bijbehorende app draadloos met elkaar verbinden en handelingen laten uitvoeren, waardoor je bijzondere creaties kunt maken.

Een zoemer laten afgaan

Je kunt bijvoorbeeld een knop digitaal verbinden met een zoemer. Dit doe je door beide onderdelen aan te zetten. Vervolgens verschijnen ze in de app, waar je ze met elkaar kunt verbinden. Via een bluetooth-connectie wordt deze connectie doorgegeven aan de onderdelen. Als je vervolgens op de knop drukt, hoor je de zoemer afgaan.

Sam labs 2

Het leerzame aan de app is dat te zien is welke codering het bijvoorbeeld mogelijk maakt om door middel van het indrukken van een knopje een licht aan te doen. Codes kun je ook handmatig aanpassen, waardoor je oneindig veel verschillende creaties kunt maken. Zo kun je door op een knopje te drukken je computer een kiekje laten schieten, programmeren dat een lampje na vijf seconden aanspringt of met behulp van een bijgeleverde kartonnen bouwplaat een rijdende speelgoedauto maken.

Onderstaand filmpje laat zien wat Sam Labs is:

https://www.youtube.com/watch?v=43ps5GV_rJk

Wil je een Sam Labs kit aanschaffen? Dat kan voor tussen de 139 euro en 749 euro. Alle onderdelen zijn ook los verkrijgbaar. Hiervoor betaal je tussen de 30 en 40 euro per stuk.

Gerelateerd

  • Met deze kledingstukken heb je succes op de werkvloer

  • “Nederland wordt bekeken door het oogpunt van de man”

  • Vrouwen in Saoedie-Arabië krijgen stemrecht

  • Zenuwen bij het spreken? Gebruik deze tips!