Linda de Mol verheugd over terugkeer Gooische Vrouwen in 2024: ‘‘Ik heb het gemist!’’

De televisiehit Gooische Vrouwen maakt zijn langverwachte comeback eind 2024, zo bevestigt Talpa aan NU.nl. De serie, die eerder van 2005 tot 2009 op televisie te zien was, keert terug in samenwerking met Videoland, gebaseerd op een idee van Linda de Mol en opnieuw geregisseerd door Will Koopman.

Terugkeer 

Talpa bevestigt deze terugkeer na eerdere berichten van ANP over de mogelijke heropleving van de serie. In de NTR-podcast Kunststof deelde actrice Beppie Melissen, bekend van haar rollen als Greet en Tante Cor, mee dat er gesprekken gaande waren over een eventuele terugkeer van de serie. “We gaan het zien. Ik zou het hartstikke leuk vinden”, voegde Melissen eraan toe.

Originele cast 

Het goede nieuws is dat de originele cast opnieuw van de partij zal zijn. Regisseur Koopman, die ook de eerdere reeksen samen met De Mol maakte, deelt zijn enthousiasme over de reünie: “Het is fantastisch dat we allemaal weer bij elkaar komen. Ik verheug me er enorm op. We zijn momenteel bezig met de scripts. Het oude gevoel komt helemaal terug.”

Bedenker De Mol maakte bekend dat zijzelf weer in de huid van Cheryl zal kruipen via de website van haar tijdschrift LINDA. Ook Tjitske Reidinga (Claire), Susan Visser (Anouk), Lies Visschedijk (Roelien), Beppie Melissen (Tante Cor), Derek de Lint (Dokter Rossi) en Alex Klaasen (Yari) zullen hun rollen weer oppakken.

Warme herinneringen

Het idee voor een nieuw seizoen ontstond nadat De Mol de Sex and the City-sequel “And Just Like That…” had gezien. “Toen realiseerde ik me hoe erg ik het miste. De ongedwongen lol, de vriendschap, het verzamelen van Gooische verhalen, het huilen van het lachen op de set, de geweldige acteurs en hoe leuk het was dat kijkers ervan genoten”, verklaarde De Mol. ‘‘Ik verheug me er enorm op om met Susan, Tjitske, Lies en Will, die ook in het echte leven ware vriendinnen bleken te zijn, volgend jaar te gaan draaien.”

Vervolg

“Gooische Vrouwen” draait om vier welgestelde vriendinnen uit Het Gooi en werd bekroond met de Gouden Televizier-Ring in het slotjaar van de serie. Vóór deze bekroning was de serie al drie keer eerder genomineerd.

Na de televisieserie volgden twee films in 2011 en 2014, beide met meer dan twee miljoen bioscoopbezoekers. Ze behoren daarmee tot de best bezochte Nederlandse bioscoopfilms van de afgelopen decennia.

Bekijk hieronder een eerder interview met Linda de Mol, waar ze met veel liefde praat over het maakproces van de tweede film van Gooische Vrouwen.

Gerelateerd

  • Thomas Romain maakt 3D ontwerpen van de tekeningen van zijn zoontje

  • Vrouwen in Saoedie-Arabië krijgen stemrecht

  • In de spotlight business hacker Francina van den Berg

  • Nieuw onderzoek lichaamsbeeld: doe je mee?