Zware week voor Angela Merkel

De afgelopen dagen verlopen niet soepel voor de bondskanselier van Duitsland. Na het interview waarin ze aangaf tegen het homohuwelijk te zijn, is er nu een nieuwe video waar opnieuw veel kritiek op is.

Angela Merkel ging langs op een Duitse school om vragen te beantwoorden van leerlingen. Een van de leerlingen is een vluchteling uit Pakistan en vraagt Merkel waarom zij en haar familie na 4 jaar worden teruggestuurd. “Het is mijn wens om te gaan studeren. Het is moeilijk om te zien dat iedereen van het leven geniet als je dat zelf niet kan.”

“Dat kan ik goed begrijpen”, antwoordt Merkel neutraal, waarna ze de tijd neemt om de juiste woorden te vinden. “En toch… politiek is soms hard. Zoals je hier voor me zit lijk je me een heel sympathiek persoon. Maar jij weet ook dat in de Palestijnse vluchtelingenkampen in Libanon duizenden en duizenden vluchtelingen zitten. Als we tegen hen zeggen: u mag allemaal komen, en ook uit Afrika kan iedereen komen… Dat kunnen we niet bolwerken.”

Merkel ziet dat het meisje zichtbaar verdrietig is en wil haar troosten. “Je hebt het goed gedaan.” De gespreksleider vertelt Merkel dat het daar niet om draait, waarop Merkel antwoordt dat ze toch graag het meisje wil troosten. Er is veel kritiek op het optreden van Merkel. Velen vinden haar koud en hard.

De video is hieronder in het Duits te bekijken.

Eerder kwam Merkel al in het nieuws na haar eerste YouTube interview, waarin ze zei tegen het homohuwelijk te zijn. Maar vóór het bestrijden van discriminatie van homoseksuelen. Ze benadrukt dat je in Duitsland als homoseksuelen wel een geregistreerd partnerschap kan aanvragen.

 

Gerelateerd

  • Marguerite Soeteman – Reijnen

  • Sanne droeg uit liefde een baby voor een homostel

  • In de spotlight: personal coach & natural bodybuilder Sandra van de Kamp

  • In de spotlight: oprichter van Sustainable Fashion Gift Card Nanette Hogervorst