Uber: 1 miljoen vrouwelijke taxichauffeurs

Taxibedrijf Uber heeft in samenwerking met de UN Women, het orgaan van de Verenigde Naties dat zich inzet voor de emancipatie van vrouwen, zichzelf het doel gesteld om binnen vijf jaar 1 miljoen vrouwelijke chauffeurs aan te nemen. Uber stelt een veilige en flexibele werkplek aan vrouwen te bieden en de economische kansen voor vrouwen te vergroten.

Een opmerkelijke doelstelling, omdat Uber voorlopig wereldwijd nog niet eens een miljoen taxichauffeurs voor zich heeft rijden. Ook bestonden er veel zorgen over of Uber de veiligheid van vrouwen wel kon waarborgen nadat er een aantal incidenten van seksuele intimidatie  zich wereldwijd hebben voorgedaan, waaronder de verkrachting van een vrouw door een Uber-chauffeur in India.

In Nederland bestond de taxibranche in 2009-2010 voor 32 procent uit vrouwen, in de Verenigde Staten was dit in 2014 pas 14 procent. Uber heeft niet te kennen gegeven hoe zij dit ambitieuze doel willen realiseren. Er is niet gezegd hoe het doel gerealiseerd gaat worden.

Bron: Reuters

Gerelateerd

  • Met deze tips bescherm jij je lippen in de winter

  • In de spotlight overgangsexpert, coach en auteur Saron Petronilia

  • boswachter

    In de spotlight: boswachter Hanne Tersmette

  • In de Spotlight: Sabine de Jong van Everyday Heroes