Simone van Trojen zet handtekening onder Convenant Duurzame Kleding & Textiel

LaDress is een van de vijftig bedrijven die maandag het convenant tekende waarin wordt afgesproken gezamenlijk te werken aan verdere verduurzaming van de collectie en de productieketen.

Er zijn veel vrouwen betrokken bij kledingproductie en LaDress vindt het belangrijk dat ook zij zich goed kunnen voelen over wat ze doen. Van Trojen: “Wij nemen onze verantwoordelijkheid heel serieus. Via ons lidmaatschap bij de Fair Wear foundation gaven we al concrete invulling aan hoge eisen om de arbeidsomstandigheden tijdens het productieproces te verbeteren. De eigenaren van het atelier waar wij voor het grootste deel van onze collectie mee werken doen het ook graag goed. Ze weten dat dit voor ons heel belangrijk is en dat vinden zij zelf ook.”

De kracht van het collectief

Afgesproken is om bij de productie van kleding en textiel samen te werken aan: bescherming tegen discriminatie, kinderarbeid, gedwongen arbeid, het recht op vrije onderhandelingen door onafhankelijke vakbonden, het realiseren van een leefbaar loon, veilige en gezonde werkomstandigheden voor werknemers, vermindering van negatieve milieu-impact van grondstoffen, het voorkomen van dierenleed, minder gebruik van water, energie en chemicaliën en minder chemisch afval en afvalwater. Voor Nederlandse consumenten zal het aanbod kleding en textiel gaandeweg eerlijker en duurzamer worden, ook voor consumenten die daar niet specifiek op letten.


Lees ook:

Gerelateerd

  • Emma Watson over gelijkheid van de seksen

  • Zo heftig reageert je lichaam op een Pumpkin Spice Latte

  • Allereerste glutenvrije pizzeria komt in Amsterdam

  • Bye bye burn-out met deze 5 tips om stress te verlagen