Musea om met kinderen te bezoeken

Naar schilderijen kijken in het Rijksmuseum is leuk, maar niet alle kinderen worden hier even vrolijk van. Wil je je kind toch wat cultuur bijbrengen? Bezoek dan deze vijf musea eens.

Archeon

Museumpark Archeon is een themapark en openluchtmuseum in Alphen aan de Rijn dat zich richt op de Nederlandse geschiedenis. Het park is in drie tijdsperken ingedeeld: de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Kinderen kunnen in het park bezigheden uit het verleden doen, zoals pottenbakken of boogschieten. Ook zijn er vaak shows als gladiatorgevechten. Een kaartje voor kinderen vanaf tien jaar kost 19,40 euro.

Foto: Archeon
Foto: Archeon

Cobra Museum

Het Cobra Museum is een museum voor moderne kunst in Amstelveen. Kinderen van alle leeftijden kunnen hier zelf kunst maken. Iedere zondag tussen 11.00 en 14.00 kunnen kinderen binnenlopen in het kinderatelier om onder begeleiding van een vrijwilligster aan de slag te gaan met klei, verf, textiel en nog veel meer. Het atelier is helemaal gratis en ouders mogen ondertussen de tentoonstelling gaan bekijken.

NEMO

NEMO in Amsterdam heeft als missie om op een interactieve en laagdrempelige manier wetenschap en technologie dichter bij het publiek te brengen. Het museum maakt wetenschap leuk voor kinderen, doordat ze zelf kunnen experimenteren hoe dingen werken. Een kaartje kost 15 euro voor kinderen vanaf vier jaar.

Foto: NEMO
Foto: NEMO

Prehistorisch Dorp

Net als bij het Archeon duik je bij Prehistorisch Dorp in Eindhoven de geschiedenis in. Je kunt hier de zes historische tijdperken van prehistorie tot aan late middeleeuwen herleven. De historie van Eindhoven en omstreken vanaf de 17e eeuw is vastgelegd in een cultuurhistorische stadscollectie, te zien op verschillende locaties in en rond de Kempen. De entreeprijs is 8,50 voor kinderen vanaf vier jaar.

Gevangenis Museum

In dit interactieve museum in Veenhuizen ontdek je hoe we in Nederland omgaan met misdaad en straf vanaf 1600. Je kunt onder andere een rit maken in een oude boeven bus en een kijkje nemen in een echte gevangenis. Het museum heeft voor kinderen verschillende rondleidingen. Een kaartje voor kinderen vanaf 12 jaar kost 8,80 euro.

Gevangenis Museum
Gevangenis Museum

Gerelateerd

  • yoni

    In de spotlight: Mariah Mansvelt Beck van Yoni tampons en maandverband van biologisch katoen

  • EU-landen willen glazen plafond breken: ‘Hoger quotum voor topvrouwen’

  • In de spotlight: paardenfysiotherapeut Beatrijs Bunte van Equidynamics

  • Deze vrouwen ontsnapten aan IS