De beste foto-apps!

Het overheerlijke diner, te foute kersttruien en familie; met kerst is er genoeg om op de gevoelige plaat vast te leggen. Om de kiekjes die we schieten met onze smartphone nog mooier te maken, gooien we er filters overheen, knippen we ze bij en verwijderen we puistjes. Nieuws.nl verzamelde de beste gratis apps om oogverblindende foto’s te creëren.

VSCO Cam

Met deze app maak je je foto’s in een handomdraai fraaier. Je kunt kiekjes verscherpen, bijknippen, draaien, het contrast en de helderheid aanpassen, noem maar op. Je hebt bij de gratis versie niet veel keus uit filters, er zijn er ‘slechts’ tien. Een voordeel is wel dat je de intensiteit van de filters in kunt stellen naar wens. Wil je checken of bepaalde foto’s met elkaar matchen? Dan is VSCO Cam ideaal. De foto’s die je uploadt in de app komen namelijk net zoals bij Instagram naast elkaar te staan.

De app is beschikbaar voor iOS en Android.

http://www.youtube.com/watch?v=_vrPEPKoTtc

Retrica

Houd je van het maken van selfies? Dan is Retrica iets voor jou! Voor al geschoten kiekjes is de applicatie niet te gebruiken, maar als je nog een foto gaat maken is deze app zeer handig. Je kunt door een timer aan te zetten zelf bepalen hoeveel seconden het duurt voordat de foto wordt genomen. Het is mogelijk om één kiekje te maken, of een rits achter elkaar. Verder kan je kiezen uit tientallen filters. Handig om te melden is dat het watermerk dat automatisch op foto’s komt te staan, uitgezet kan worden. Ook een leuke optie: een reeks foto’s die je hebt gemaakt, kan je als een kort filmpje afspelen.

De app is beschikbaar voor iOS en Android.

PhotoFunia

Jouw selfie op een billboard in New York, jezelf transformeren tot ninja of een kaartspel waar jouw gezicht op pronkt; met PhotoFunia kan je in een handomdraai leuke effecten toevoegen. De app werkt met een briljante fotoherkenning waardoor het resultaat er zeker mag wezen. Minpuntje is dat de app wat onoverzichtelijk is.

De app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone.

PicsArt – Photo Studio

Met PicsArt kan je ontzettend veel. Het is onder meer mogelijk om foto’s bij te snijden, de grootte ervan aan te passen, teksten toe te voegen, collages te maken en een snorretje of iets anders leuks op het kiekje te tekenen. Daarnaast kan je kiezen uit tientallen frames, effecten en filters. Zit er wat kerstkalkoen tussen je tanden of heb je een joekel van een puist? Ook dat kan je met PicsArt wegwerken. Zulk precisiewerk is overigens wel wat lastig om uit te voeren met een app.

De app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone.

http://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=HUowXELpU3w

Color Effects

Alle kiekjes die je uploadt of maakt via deze app worden omgezet van kleur naar grijs. Het is aan jou om de originele kleur (gedeeltelijk) terug te halen of te kiezen om bepaalde onderdelen een andere kleur te geven. Door bijvoorbeeld alleen je kerstrui een kleur te geven en de rest van de foto grijs te houden, sprint deze eruit. Niemand die dan nog om jouw te foute sweater heen kan.

De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Gerelateerd

  • Dé tuinmeubeltrends van 2017

  • Moeder kankerpatiëntje massaal gesteund

  • Met deze kledingstukken heb je succes op de werkvloer

  • Awareness: zo houd je je borsten gezond