5 fouten die je maakt bij het scheren van je bikinilijn

Iedere vrouw heeft het weleens gehad: rode bultjes na het scheren van de bikinilijn. Dit ongemak is echter te vermijden. Hieronder worden vijf veelvoorkomende ontharingsfouten belicht en hoe je ze kunt voorkomen.

Meteen scheren

Als je haast hebt, scheer je je vermoedelijk meteen zodra je onder de douche bent gestapt. Om een geïrriteerde huid te voorkomen, kun je de scheerbeurt echter beter uitstellen tot aan het einde van je wasbeurt. Dan staan namelijk je poriën open en zijn je haartjes weker. Hierdoor gaat het scheren makkelijker en voorkom je ingegroeide haartjes.

‘Normale’ bodylotion

Veel vrouwen smeren na het douchen hun hele lichaam in met bodylotion. Maar waar niet bij stilgestaan wordt, is dat veel lotion volzit met parfum. Hierdoor kan je na het opsmeren ervan een geïrriteerde huid krijgen. Goede alternatieven zijn: babycrème tegen luieruitslag, talkpoeder, zinkzalf, tea tree olie en kokosolie.

In de ochtend scheren

Veel mensen douchen in de ochtend en scheren zich dan ook meteen. Voor een glad resultaat is het echter beter om voor het slapen gaan je bikinilijn te scheren. Je benen zwellen ’s nachts namelijk een beetje op met als gevolg dat in de vroege morgen een deel van je haartjes verstopt zijn. Hierdoor zal je snel, ondanks je scheerbeurt, weer stoppels krijgen.

Geen scheerschuim gebruiken

Iedereen weet dat het verstandig is, maar niet iedereen doet het: scheerschuim gebruiken bij het scheren. Toch is het wel ten zeerste aan te raden. Je voorkomt er namelijk irritaties mee. Daarnaast schijnt het dat als je scheerschuim gebruikt, je een halve millimeter meer haar wegneemt.

Scrubben overslaan

Een verstopte haarschacht zorgt voor ingegroeide haartjes. Dit kun je voorkomen door voordat je je bikinilijn onder handen neemt, je huid te scrubben. Gebruik hiervoor overigens geen grove korrels, dat kan namelijk averechts werken.

Gerelateerd

  • not jet: de jas is de nieuwe jurk

  • In de spotlight: Vivian Acquah van Stichting Know Better Do Better

  • Dit was modelegende Diana Vreeland in een notendop

  • Gamze Gül werd wél als Hanneke aangenomen bij Pathe in Arhem