De drie beste hardloop-apps voor iOs en Android

De lente is aangebroken en langzaam maar zeker zien we het zonnetje wat vaker voorbij komen. Toch gaat het even duren voordat we weer aan het strand kunnen liggen en in de tussentijd kun je die winterkilo’s eraf rennen met deze drie hardloop-apps.

C25K

Voor beginners is de C25K hardloop-applicatie van Zenlabs perfect. Het is de bedoeling dat je drie keer per week gaat hardlopen en voor iedere dag heb je een speciale training. De app geeft via een stem aan wanneer je moet rennen en wanneer je moet wandelen. Elke week wordt het tempo een beetje opgevoerd. C25K biedt 24 trainingen, acht weken lang.

Nike+ Running

Het sportmerk Nike biedt gratis apps voor mensen die willen hardlopen. Je kunt via de app instellen wat voor loop je wilt doen, of je muziek wil aanzetten, of je binnen of buiten loopt, welke schoenen je draagt en hoe je de iPhone met je meedraagt. Tijdens het rennen zie je de tijd, het aantal afgelegde kilometers en de gemiddelde snelheid. Als je klaar bent, kun je het resultaat zien van wat je hebt gelopen. Op een kaartje zie je de route. Met groene stukken staat aangegeven waar je hebt gerend en met rode stukken of je hebt gewandeld. Met een smiley kun je aangeven hoe je het vond gaan en er een notitie bij maken.

RunKeeper

Tijdens het rennen met de app RunKeeper zie je de gemiddelde snelheid, het aantal verbrande calorieën en de afgelegde kilometers. Als je klaar bent, kun je dankzij de GPS zien waar je precies hebt gelopen. Daarbij kun je een notitie toevoegen waarin je vertelt hoe het ging en ook een foto erbij plakken is mogelijk. Met de applicatie kun je doelen stellen die je wilt halen en trainingen volgen. Als je het wilt upgraden is dat mogelijk tegen betaling.


Lees ook:

Gerelateerd

  • Eerbetoon aan couturier Frans Molenaar in Zandvoort

  • In de spotlight! Marlies Katy Smit

  • In de spotlight: Sandra van de Kamp van Balance Personal Training

  • Koop je cadeautjes voor Sinterklaas en kerst op Cyber Monday