5x onmisbare apps voor op vakantie

Teksten vertalen, een boek lezen en landkaarten bekijken, vandaag de dag kan het allemaal via apps. Bekijk hieronder vijf applicaties die van onschatbaar waarde zijn tijdens je vakantie.

  • Teksten vertalen

Wil je een lekkernij bestellen in een restaurantje in het buitenland, maar heb je geen idee welke gerechten op de menukaart prijken, omdat je de taal van het land niet spreekt? De app Word Lens biedt de oplossing hiervoor. Het enige wat je moet doen is een kiekje maken van de tekst die je niet begrijpt. Vervolgens wordt die vertaald naar de door jou ingestelde taal. De app is beschikbaar van Android- en Apple-gebruikers.

  • Kaarten offline bekijken

De kosten voor mobiel internet kunnen flink oplopen. Daar houdt de app HERE WeGo (voorheen HERE Maps) rekening mee. De app biedt je de mogelijkheid om kaarten per land te downloaden en vervolgens offline te bekijken. Het is ook mogelijk om via de app een fietsroute uit te zetten. De app is beschikbaar voor Android, iOS en Windows Phone.

  • Wifi ultiem benutten

https://www.youtube.com/watch?v=ot6zda1w4ls

Kun je niet wachten om een bepaald vakantiekiekje op Instagram te plaatsen, maar wil je geen data gebruiken? Met de app Wi-Fi Finder is het mogelijk om wereldwijd wifi-hotspots te ontdekken. Om geen data te hoeven gebruiken, moet je wel voordat je op vakantie gaat, de database downloaden. De app is zowel beschikbaar voor iOS als Android.

  • Unieke bezienswaardigheden ontdekken

Localscope wordt gezien als de beste app om leuk tentjes, bezienswaardigheden en pinautomaten in de directe omgeving te ontdekken. Om een ruim aanbod aan resultaten te krijgen, combineert de dienst verschillende databases met elkaar. Nadat je een locatie hebt gevonden, kun je er gemakkelijk komen door de ingebouwde routebeschrijving te volgen. Localscope is alleen beschikbaar voor iPhone-gebruikers.

  • Boekje lezen

Voor leesliefhebbers: de Vakantiebieb-app biedt tot en met 31 augustus 2017 zestig e-books aan voor jong- en oud. Je kunt de boeken gratis downloaden en vervolgens offline lezen. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Lees ook:

Gerelateerd

  • Woede om opmerking Indiase premier

  • In de spotlight: oprichtster Simone Mark van Centrum Pedagogisch contact

  • Verlamde Nederlandse ALS-patiënte kan communiceren dankzij hersenimplantaat

  • Trucjes tegen aften