Schoonmaaktips voor de drukke carrièrevrouw

Schoonmaken is een tijdrovend klusje waar bijna niemand zin in heeft. Vooral van dingen als schimmel verwijderen in de badkamer worden wij niet blij. Bij deze vijf handige schoonmaakadviezen waar je zeeën van tijd mee bespaart.

Tafel herstellen

Is je tafel beschadigd? Meng dan een half kopje azijn en een half kopje olijfolie. Maak een vaatdoekje nat met dit mengsel en poets van boven naar beneden. De krassen verdwijnen volledig en het oppervlak ziet eruit als nieuw.

Schoonmaken_1

Microvezel-banken

Vlekken op een microvezel-bank kunnen makkelijk verwijderd worden. Met een schone schoonmaakborstel en een beetje bakpoeder is je bank weer zo goed als nieuw.

Web

Schimmel bij badkuip

Als je last hebt van schimmelrandjes bij je badkuip moet je watjes dompelen in bleekmiddel. Leg de watjes op de randjes waar de schimmel zit en laat het een nachtje liggen. Verwijder de volgende ochtend de watten en het grootste deel van de schimmel zal weg zijn. Eventuele resterende restjes kun je verwijderen met een tandenborstel.

Web

Strijkijzers

Zo maak je een strijkijzer weer gloednieuw: Bedek de strijkplank eerst met papier en strooi een beetje zout. Zet daarna het strijkijzer aan, selecteer de maximale warmte, zorg ervoor dat de stoomfunctie uit is en dat er geen water in het ijzer zit. Wrijf vervolgens het verwarmde ijzer met zout in. Op deze manier wordt al het vuil verwijderd.

Web

Zilverwerk

Reinig je zilverwerk met kokend water, zout en aluminiumfolie. Bekleed een kom of gootsteen met de folie, strooi zout, leg je zilveren spulletjes erin en giet er kokend water overheen. Laat het vervolgens 30 minuten weken en je zilverwerk is weer zo goed als nieuw.

schoonmaken_5


Lees ook:

Gerelateerd

  • Disney’s en Pixar’s grootse filmplannen voor de komende jaren

  • borstkanker

    In de spotlight: directeur Alexander Monro Ziekenhuis Marjolein de Jong

  • Sylvie Meis komt met eigen lingeriecollectie

  • Marije van der Made Dit gebeurt er als YouTube YouTuber

    In de spotlight: YouTuber Marije van der Made (kanaal Dit gebeurt er als)