Arianna Huffington: ‘’Genoeg slaap is goed voor je carrière’’

Tegenwoordig draait bijna alles om een carrière maken. We zijn drukdrukdruk en werken zo’n 60 uur per week. Maar als je écht succesvol wilt worden, moet je volgens Arianna Huffington eigenlijk gewoon genoeg slaap hebben.

Arianna Huffington, mede-oprichtster van de Huffington Post, schreef het boek The Sleep Revolution. In dit boek legt ze uit wat de oorzaken en gevaren zijn van slaaptekort.

Huffington vertelt in haar boek dat weinig slapen iets is om stoer over te doen in onze samenleving. Uit een onderzoek is gebleken dat het helemaal niet zo stoer is. De universiteit van Surrey heeft aangetoond dat slaapgebrek de genen in je lichaam beïnvloedt. 26 proefpersonen mochten na een periode van voldoende slaap een week lang maximaal zes uur slapen. Na deze week kwamen de onderzoekers erachter dat meer dan 700 genen waren beïnvloed. Sommige genen worden namelijk in de loop van de dag meer of minder actief. Door slaapgebrek zwakte het natuurlijke ritme af. Ook werd het immuunsysteem aangetast en veranderde de manier waarop het lichaam reageerde op ontstekingen en stress.


Lees ook:

Gerelateerd

  • Allereerste glutenvrije pizzeria komt in Amsterdam

  • In de spotlight: Sibrecht Benning van restaurant Sjalot

  • In de spotlight: Pubercoach Meta Herman de Groot

  • De evolutie van de invloedrijkste blogger ter wereld