Met deze vijf tips slaap je jezelf mooi

Het is heerlijk om na een lange werkdag je bed in te duiken. Wist je dat slapen ook nog eens een positief effect heeft op je uiterlijk? Met deze vijf tips kun je nog meer halen uit je schoonheidsslaapje.

Reinig je gezicht

Haal al je make-up eraf voordat je gaat slapen. Dit voorkomt verstopte poriën, rode vlekken en puistjes. Ook is het verstandig om een voedende nachtcrème aan te brengen dat past bij jouw huidtype. Dit zal er voor zorgen dat je gezicht de hele nacht gehydrateerd blijft.

Verzorg je lippen

Smeer een dikke laag lippenbalsem op je lippen voordat je gaat slapen om uitdroging te voorkomen. De volgende dag zullen je lippen er vol en gezond uitzien én het voorkomt rimpels langs je mond.

Een schoon bed

In je slaap verlies je ongeveer een halve liter vocht, dus het is belangrijk dat je minimaal één keer per week je bed verschoont. Vooral op je kussensloop zitten veel bacteriën door zweet, huidschilvers en haren.

Slaap op satijn

Slapen op satijn heeft meerdere voordelen. Het reguleert namelijk de talgproductie en behoudt vocht voor huid en haar. Het resultaat? Wakker worden met een fris gezicht zonder slaapvouwen en geen warrig ochtendkapsel.

Eten

Vaak hoor je dat je na acht uur niet meer mag eten. Het is inderdaad niet slim om een volledige maaltijd te nuttigen, maar een lege maag houdt je uit je slaap. Je kunt gerust iets eten dat makkelijk verteerbaar is. Denk hierbij aan een cracker, een bakje yoghurt of een stuk fruit.


Lees ook:

Gerelateerd

  • Jamila Aanzi als vrouwenvertegenwoordiger naar de VN

  • De fashionista’s van FashionWeek

  • Mode hacks waar je iets aan hebt

  • Met deze tips houd je in 2017 het sporten wél vol