De leukste culinaire uitjes in november

Nederlanders worden in de zomer doodgegooid met ‘foodevenementen’, maar in de november valt dit aanbod vies tegen. Toch zijn er komende maand zeker leuke culinaire uitjes te ondernemen. Bekijk hieronder de pareltjes op dit gebied.

  • Bokkenwandeling in Leiden

Houd je van een bokbiertje? Dan is de Bokkenwandeling in Leiden op zondag 6 november mogelijk iets voor jou. Het betreft een historische wandeling langs cafés die allemaal een ander bockbier van een kleine Nederlandse brouwerij op tap hebben. Deze goudgele rakkers kun je nuttigen onder het genot van bijpassende hapjes. Een ticket voor het evenement kost 29,50 euro. Deze kun je via Bierwandeling.nl bestellen.

  • Le Feast in Utrecht

Als je houdt van verrassingen en het leren kennen van nieuwe mensen, dan is Le Feast op zaterdag 12 november in Utrecht iets voor jou. Tijdens het evenement toveren zo’n twintig thuischefs hun huiskamer om tot restaurant. Gasten kunnen tot woensdag 9 november voor 3,50 euro een plekje reserveren. Enkele dagen van tevoren krijgen zij het adres van hun kok toegestuurd. Na afloop is het de bedoeling dat er betaald wordt naar het ‘pay what you want-principe’.

  • Kookboeken7daagse in verschillende plaatsen in Nederland

In gespecialiseerde kookwinkels, de betere boekhandels, warenhuizen, restaurants en kookstudio’s verspreid over het hele land is van zaterdag 5 tot en met zondag 13 november van alles te doen rondom kookboeken. Zo is het mogelijk om auteurs te ontmoeten, zijn er speciale kookboekenworkshops en leren chef-koks je handige tips en trucs. Bekijk hier wat er bij jou in de buurt is te beleven.

grapedistrict

 

  • De Grootste Wijnbar van Nederland in Amsterdam

Grapedisctrict bestaat in november tien jaar. De wijnwinkel laat deze mijlpijl niet zomaar aan zich voorbijgaan en opent tijdelijk de grootste wijnbar van Nederland. In de Hallen Studio’s in Amsterdam komt van donderdag 3 tot en met zaterdag 5 november een bar van maar liefst zeshonderd vierkante meter. Bezoekers kunnen kiezen uit meer dan 150 wijnen die ingeschonken worden door de wijnboeren zelf. Daarnaast houdt de wijnwinkel op de laatste dag van het evenement een wijnproeverij. Tickets voor het evenement kun je via de website van Grapedisctrict kopen.

  • De Sonsbeekmarkt in Arnhem

De Sonsbeekmarkt op zondag 6 november is een mix tussen een streekmarkt en een openluchtfestival. Je kunt bij de talloze eetkraampjes en mobiele keukentjes lekkernijen halen. Verder zijn er kraampjes, waar je onder meer shawls en mutsen voor de komende winter kunt kopen, is het mogelijk om inspirerende workshops te volgen en kunnen ouders samen met hun kind broodjes bakken boven een knapperend vuur.

Gerelateerd

  • Vijf gezondheidsvoordelen van zwemmen

  • Boer Zoekt Vrouw: dit zijn de mannen die op zoek gaan naar een liefde

  • FashionWeek; ook een beetje in Venlo

  • IKEA: Keuken van de toekomst