Levensverwachting Nederlandse vrouwen sterk onder de maat

In Nederland zijn de levensomstandigheden relatief goed, maar op sommige punten scoort ons land onder de maat. Zo is de gezonde levensverwachting van Nederlandse vrouwen relatief laag.

Dat blijkt uit het rapport Sustainable Development Goals: een eerste beeld voor Nederland van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar september stelden de Verenigde Naties zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen vast. Het CBS ging na hoe ons land er momenteel voorstaat.

Nederland scoort in vergelijking met andere Europese landen laag op het gebied van de gezonde levensverwachting van vrouwen in Nederland. Ons land behaalde in 2014 plaats 20 van de 28. De Nederlandse man behoort qua levensverwachting tot de Europese middenmoot (ons land stond in 2014 op plek 12).

Uit het onderzoek blijkt dat Nederlandse vrouwen vrij veel roken en drinken. Daarnaast is er in ons land, vergeleken met andere Europese landen, weinig aandacht voor een gezonde leefstijl.

Bekijk in onderstaand filmpjes op welke andere punten Nederland wel en niet goed scoort ten opzichte van andere Europese landen:

Gerelateerd

  • Korte film Elena (2018) toont pijnlijke realiteit van Colombiaanse burgeroorlog

  • In de spotlight: familierecht advocaat Nicoline Grijmans-Veenendaal

  • Madonna houdt emotionele speech

  • 10 nieuwe films en series op Netflix in april