In de spotlight: Inge Pont

Inge Pont fotografeert al jaren. Van straatfotografie tot zakelijke fotografie en van mannenportretten tot vrouwenportretten: ze kan en wil het allemaal.

Inge maakt opmerkelijke portretten van zowel mannen als vrouwen. Over het fotograferen van vrouwen vertelt ze: “Vrouwen fotograferen is soms best delicaat. Vrouwen hebben vaak een negatief zelfbeeld, merk ik. Een zin als ‘Nee hoor, dat is niet mijn goede kant’, hoor je nooit van een man maar vaak van een vrouw. Wat ik probeer is om haar door mijn ogen naar zichzelf te laten kijken. Ik zie schoonheid waar zij het vergeten zijn. Ik hou van mensen en dat draag ik uit. Ik vind reacties als ‘Zo mooi heb ik mezelf nog nooit gezien’ heerlijk.”

Mannen fotograferen is heel anders, volgens Inge. “Ik ben een flirt en dat werkt heel goed met mannen. Ik hou ervan om contact te maken. Bij mannen gaat ook alles vaak lekker snel. Dat is heel prettig: foto maken en klaar is Kees. Dat vind ik ook het prettigste aan zakelijke fotografie.”

Zakelijke fotografie. Daar ligt volgens Inge haar kracht. Haar specialismen zijn evenementen en portretten. “Maar kom niet bij me voor een huwelijk, dat is een vak apart.” Ook is ze zich verder gaan ontwikkelen in film. “Al mijn fotografische capaciteiten kan ik ook in mijn film gebruiken. De combi van die twee is mijn grote liefde op dit moment.”

Inge heeft haar eigen bedrijf: Pont Communicatie. “Ik ontwikkel me nog elke dag en ben nooit uitgeleerd. Gelukkig heb ik een aantal mensen om mij heen die mij optillen en meenemen.”

Meer over Inge weten of meer van haar werk zien? Kijk eens op haar website of houd haar in de gaten via Facebook en Flickr.

 

Gerelateerd

  • Nieuwe serie Het grote schrijversinterview met vrouwelijke schrijvers in De Balie

  • Allereerste glutenvrije pizzeria komt in Amsterdam

  • Bijzondere modeshow tijdens FashionWeek Amsterdam: collectie gemaakt van afdankertjes Koningsdag

  • Een week zonder spiegel