Zo reageert Emma Watson op presidentschap Trump

Emma Watson, die strijdt voor de gelijkheid van seksen, is allesbehalve blij met het feit dat Donald Trump zich de 45e president van Amerika mag noemen en dat steekt ze niet onder stoelen of banken.

Watson is bij het grote publiek voornamelijk bekend als Hermelien Griffel uit Harry Potter. Maar de actrice strijdt ook voor gelijkheid van seksen. Zo is ze global goodwill ambassadeur voor de Verenigde Naties en het gezicht van de HeforShe-campagne. Ze laat via Twitter weten dat ze allesbehalve blij is met Trumps overwinning.

Watson twitterde onder meer: “Vandaag ga ik de boeken van Maya Maya Angelou afleveren bij het New Yorkse metrostation. Ik ga nu nog harder vechten voor alles waarin ik geloof.”

Het is niet de eerste keer dat Watson, die eerder dit jaar de feministische online boekenclub Our Shared Self oprichtte, boeken verstopt op metrostations. Ze liet eerder al exemplaren van het autobiografische boek van mensenrechtenactiviste Maya Angelou, genaamd Mom and Me and Mom, achter op het metrostation in Londen. Het doel is dat fans op zoek gaan naar de verstopte boeken, waarin een handgeschreven briefje van Watson zit.

Gerelateerd

  • ‘Echt’ ouderschap, wat is dat eigenlijk?

  • Uitgaanstip: The Roast Room

  • ‘Winkelen draait in de toekomst om beleving’

  • Dit zijn de tuintrends van 2017