Met deze wieg slaapt je baby in no-time

Houd je baby je ’s nachts wakker? Dan is de robotwieg SNOO Smart Sleeper een uitkomst voor jou. Volgens de bedenker ervan, kinderarts Harvey Karp, zorgt het unieke bedje ervoor dat je kind binnen een minuut stopt met huilen en in no-time in slaap valt.

Ouders worden vaak gewekt door hun baby, omdat die aan het blèren is. Met het nieuwe unieke wiegje zal dat echter een stuk minder vaak gebeuren. De microfoons die aan het robotwiegje zijn bevestigd, detecteren het als een kindje huilt. Vervolgens zal het bedje heen en weer schommelen, totdat de huilende baby slaapt. Volgens Karp imiteren de bewegingen een autorit en komt een kind dat overstuur is, binnen een minuut tot bedaren.

De wieg probeert een baby niet alleen te kalmeren met schommelende bewegingen, maar ook door een witte ruis; het bedje kan aan een baby zowel geluiden laten horen die helpen om in slaap te vallen als die kalmeren.

De robotwieg brengt ouders veel gemak, maar Karp benadrukt dat het niet zo is dat ze niets meer hoeven te doen. Als een baby bijvoorbeeld honger heeft of ziek is, moeten zij uiteraard wel zelf handelen. “We willen niet doen voorkomen dat dit een magisch bed is, waarin je je kind legt en hij of zij dan vervolgens acht uur slaapt. Baby’s doen dat niet”, laat Karp aan The Wall Street Journal weten. De bijbehorende app informeert ouders als ze moeten bijspringen.

Naast dat de SNOO Smart Sleeper een slimme wieg is, laat Karp ook weten dat deze opmerkelijk veilig is. Door clips aan een soort rompertje, die bevestigd zijn aan het bedje, slapen baby’s namelijk de hele nacht op hun rug.

Ouders die de robotwieg willen aanschaffen, moet daar wel iets voor overhebben. Deze kost namelijk maar liefst 1.160 dollar, dat is omgerekend ongeveer 1.060 euro. Let wel op: het bedje is geschikt voor baby’s tot en met zes maanden oud.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=92&v=PxTSH93ttO8

Gerelateerd

  • FashionWeek; ook een beetje in Zandvoort

  • Actrice en scenarioschrijfster Nadja Hüpscher: “Je bent een soort open wond”

  • Tips om je eigen T-shirt te ontwerpen

  • Drie luxueuze schoenenwinkels in Brabant