Welke houten vloer past het beste bij jou?

Er zijn veel verschillende houtsoorten, die allemaal hun eigen unieke uitstraling hebben. Elke houtsoort heeft een andere samenstelling en kleur. Ook de afwerking van een houten vloer bepaalt voor een groot deel de uitstraling. Welke houten vloer past het beste bij jouw interieurstijl? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Als je op zoek bent naar een vloer met karakter en wat meer leven in je huis wilt brengen, kies dan voor een houten vloer. Hout is een natuurproduct waardoor ieder stuk hout uniek is. Een houten parketvloer geeft warmte en sfeer aan je inrichting. Daarbij is een houten vloer tijdloos. Woon je in een nieuwbouwhuis, een jaren ‘30 villa of een appartement? Een houten vloer past bij iedere stijl. En met een houten vloer breng je de natuur dichtbij huis.

Eikenhout

Een eiken houten vloer is een redelijk neutrale vloer. Een eiken parketvloer heeft een rustige en traditionele uitstraling waardoor deze minder overheersend is. Eikenhout kun je afwerken met een trendy grey- of whitewash, waardoor de vloer een geheel andere uitstraling krijgt. Eikenhout is een van de meest populaire houtsoorten en past in veel verschillende interieurs.

Houten visgraat

Houd jij van een industriële inrichting? Dan staat een mooie eiken houten visgraatvloer prachtig. Houd jij meer van klassiek? Daar past een visgraatvloer van een tropische houtsoort bij. Een visgraat houten vloer is duidelijk aanwezig in je interieur en bepaalt dus voor een groot deel de sfeer. Het brengt als het ware je interieur tot leven. Bij een houten visgraat parketvloer wordt er vaak een bies rondom de houten vloer gelegd. Dit maakt je houten vloer helemaal compleet en geeft het net dat stukje extra elegantie en stijl.

Oude vloer

Door het toepassen van speciale verouderingstechnieken is het mogelijk om een nieuwe eikenvloer eenvoudig een prachtige nostalgische uitstraling te geven. Technieken zoals getrommeld, gerookte, bezaagd behoren tot de mogelijkheden. Hierdoor geef je een stoere en geleefde touch aan je interieur.

Gerelateerd

  • Fashiontrends voor aankomende herfst

  • Designers waar we meer van gaan horen

  • Beyoncé brengt merchandise uit voor kerst

  • Praktische drinkfles die borstvoeding nabootst