Week tegen pesten: een inspirerend verhaal van Lizzie Velasquez

Deze week is de week tegen pesten bij de Nederlandse Publieke Omroep. Er wordt vooral gepraat over pesten op scholen. Helaas worden er ook nog een hoop (jong)volwassenen gepest. In het thema van ‘de week tegen pesten’ willen wij Lizzie Velasquez in het zonnetje zetten.

De lelijkste vrouw ter wereld
Deze jonge vrouw werd op het internet benoemd tot ‘de lelijkste vrouw ter wereld’. Een anonieme YouTuber zette een video van Lizzie online en gaf haar deze oneervolle titel. De video kreeg vele reacties, waarvan weinig positief. ‘Waarom hebben haar ouders geen abortus laten plegen?’ en ‘Gadver! Maak het dood!’ waren slechts enkele van deze opmerkingen.

Lizzie kwam deze video en de reacties tegen en heeft dit na lange tijd kunnen verwerken. Sterker nog: ze is nu een inspirerende spreker en een voorbeeld voor vele gepeste mensen. Er is zelfs een documentaire over haar gemaakt, die op drie filmfestivals de publieksprijs heeft gewonnen. Vanaf vrijdag 25 september is de documentaire in Amerikaanse bioscopen te zien.

Hieronder de trailer van de documentaire en een beknopte versie van haar verhaal:

Gerelateerd

  • Zo herken je een nep-webshop

  • ‘Jonge vrouwen verdienen meer dan mannen’

  • Daf Dubbelman zet zich met KRNWTR+ in voor de verduurzaming van water: ‘‘We hebben een positief verhaal, maar er zit ook veel boosheid’’

  • Boeken van powervrouwen