Vrouw alleen op reis: hier moet je wel en niet heen

Ben je van plan om van de zomer in je eentje te gaan rondreizen als vrouw? Dan is het handig om te weten welke landen je wel en juist niet moet bezoeken. Wij hebben de meest veilige en onveilige plekken op een rijtje gezet.

Veilig:

Thailand

Thailand is hét land om heerlijk rond te reizen, het beste met een rugzak. De bewoners zijn vriendelijk, er zijn goedkope hostels en er zijn heel veel andere reizigers waarmee je kunt optrekken. Wel zo fijn als je als vrouw in je uppie door de donkere straten van Bangkok zwerft. Doordat mensen al jaren met hun rugzakje dwars door Thailand op reis gaan, is het makkelijk om van plaats A naar plaats B te komen. Vermijd wel drukke toeristenplaatsen zoals Phuket of Pattaya, waar het een stukje crimineler is.

Costa Rica

Costa Rica wordt een steeds populairdere plek onder backpackers. Deze reisbestemming is geschikt voor zowel avontuurlijke vrouwen (vanwege de geweldige regenwoudtochten en de trips naar massa’s watervallen) als vrouwen die tijdens hun vakantie helemaal zen willen worden (in de yoga-resorts). .

Japan

Japan wordt gezien als een van de veiligste plekken op aarde. De mensen zijn enorm gastvrij en altijd bereid om je te helpen. Bovendien zijn veel accommodaties speciaal voor soloreizigers ingericht.

Japan

Australië

Australië is een fijn land om te reizen als vrouw en perfect als je voor een langere tijd wilt backpacken. Je kunt er makkelijk geld verdienen op farms en leert veel mede-backpackers kennen. Het enige nadeel zijn de dure tickets.

Canada

Canada is voor vrouwen een veilig land om te backpacken, maar nog niet superpopulair. Perfect als je geen zin hebt om op elke hoek van de straat een medebackpacker tegen te komen.

Onveilig:

Brazilië

Vrouwen die alleen willen reizen kunnen Brazilië, maar beter overslaan. Naast dat er veel criminaliteit heerst, vindt er ook veel seksuele intimidatie plaats. Per dag worden er 1500 vrouwen verkracht. Meer daarover lees je hier. Vooral de favela’s zijn af te raden.

Filipijnen

Veel backpackers bezoeken de Filipijnen, maar het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt af om naar Zuidwest Mindanao en de Sulu-eilandengroep te reizen. Er komen daar veel roofovervallen, ontvoeringen en andere criminele activiteiten voor. Het is vaak gebeurd dat toeristen iets in hun drankje gegoten kregen en werden gedrogeerd in bars of taxi’s. Daarnaast komen in de periode mei tot december veel tyfoons voor.

India

Ook India is een geliefde plaats voor rondtrekkende reizigers. Maar reizen naar het grensgebied van India en Pakistan raadt het ministerie van Buitenlandse Zaken af. Vrouwen moeten goed op hun hoede zijn in India, omdat hier veel verkrachtingen plaatsvinden. Ook komen er veel berovingen voor en zijn er veel oplichtersbendes actief bij toeristische trekpleisters.

India

Egypte

Egypte is altijd een populaire vakantiebestemming geweest, maar dat is nu wel anders. Er heerst veel politieke onrust en een hoge dreiging van terroristische aanslagen. Als je toch van plan bent om naar Egypte te gaan wordt het afgeraden om te reizen naar het noordelijk Sinaï gebied en het grensgebied met Libië. Ook moet je voorzichtig zijn met het maken van vakantiefoto’s. Op sommige locaties die door de Egyptische autoriteiten aangewezen zijn, is het verboden om foto’s of filmopnames te maken. Daarnaast zijn de mannen niet vrouwvriendelijk.

Turkmenistan

Val je op vrouwen? Dan kun je Turkmenistan beter vermijden. Het uiten van je homoseksualiteit is hier strafbaar voor inwoners, maar ook voor buitenlanders. Daarnaast verbiedt de Turkmeense autoriteiten het reizen naar bepaalde gebieden en kunnen er zware aardbevingen plaatsvinden.


Lees ook:

 

Gerelateerd

  • “We moeten voorkomen dat mensen al twee jaar ruzie hebben en dan pas de hulpverlening inzetten”

  • Week tegen Kindermishandeling: wat te doen bij mishandeling

  • Jamila Aanzi als vrouwenvertegenwoordiger naar de VN

  • Oprichter Maartje Blijleven over de Female Leaders Club