Voetbaltalent 2016 georganiseerd om zieke kinderen te helpen

In de aanloop naar het EK Voetbal 2016 organiseren Stichting Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF), SportsGen en Hornbach het Voetbaltalent 2016. Een voetbaldag speciaal voor kinderen tussen 6 en 13 jaar. Het voetbalevent zal op vier zaterdagen plaatsvinden, zo schrijft Breda.nieuws.nl.

In Nederland zijn er ongeveer 1 miljoen mensen met een zeldzame aandoening. Dit cijfer bevat alle zeldzame aandoeningen bij elkaar opgeteld. Hiervan sterven er 14.000 per jaar. Van die 1 miljoen mensen is er driekwart jonger dan 18 jaar. Stichting Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF) vindt deze cijfers onacceptabel en zet zich in om dit te veranderen.

Scouts
Tijdens het event zijn er scouts van diverse profclubs aanwezig die speuren naar talent: dé kans om ontdekt te worden. Daarnaast worden er diverse sportspelletjes georganiseerd zoals een dribbelparcours, schotschieten en schieten door een gatenmuur.

Dagje uit
Deelname aan het toernooi kost €10,-. De deelnemers krijgen een deelnamecertificaat, vaantje en goodiebag mee naar huis. De gehele opbrengst van het toernooi zal door het ZZF worden besteed aan een onvergetelijke dag voor kinderen die lijden aan een zeldzame ziekte: een dagje uit met het hele gezin.

Waar en wanneer
De vier voetbalzaterdagen zullen gehouden worden op 11 juni (Groningen, Nieuwegein, Zaandam), 18 juni (Tilburg, Wateringen), 25 juni (Best, Nieuwerkerk a/d Ijssel en Kerkrade) en 2 juli (Alblasserdam, Breda en Geleen).

Gerelateerd

  • In de spotlight: personal finance blogger Renee Lamboo

  • Fall 2016: Calvin Klein pakt groots uit

  • In de spotlight: spreker en auteur over leven met diabetes type 1 Loes Heijmans

  • Netwerk Mediawijsheid vraagt aandacht voor online grensoverschrijdend gedrag: 5 tips om veiligheid op het internet te waarborgen