Abortusdrone vliegt morgen uit

Met de onbemande vliegtuigjes zijn we inmiddels al een tijdje bekend. Maar na de gevechtsdrone en commerciële drone, is er nu een ‘abortusdrone’. Deze vliegt morgen naar Polen.

In Polen is het innemen van abortuspillen legaal maar het kopen van abortuspillen is illegaal. Poolse vrouwen mogen alleen abortus plegen onder zeer strenge voorwaarden. Daardoor worden er veel onverantwoorde abortussen uitgevoerd. De officiële telling meldt 744 abortussen per jaar in Polen. Maar het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk rond de 240.000.

De abortusdrone helpt Poolse vrouwen aan het bemachtigen van abortuspillen, waardoor zij minder gevaar lopen wanneer zij abortus willen plegen. De drone zal vanuit Duitsland worden bestuurd, waardoor het afleveren van de pillen niet strafbaar is.

De drone zou ook een middel zijn om aandacht te vragen voor de abortussituatie in meerdere landen. De organisatie die hierachter zit is het Nederlandse ‘Women on Waves’. Zij zet zich in voor wereldwijde legalisering van abortus.

Er gaan geruchten over anti-abortus activisten die klaar staan om de drone uit de lucht te schieten.

Lees ook:

Bron: DeMorgen

Gerelateerd

  • Het is vandaag Wereldmenstruatiedag!

  • Dit zijn de vijf meest opvallende vrouwelijke criminelen

  • 5 x de leukste kinderboeken voor Sinterklaas

  • Politie wil jonge meisjes waarschuwen met aangrijpende video