Dit zijn de vijf meest opvallende vrouwelijke criminelen

Je ziet meer mannelijke dan vrouwelijke cartelbazen en beruchte huurmoordenaars in de media. Toch zijn er genoeg criminelen van het vrouwelijk geslacht. Dit zijn de grootste of meest opvallende van Nederland tot Mexico:

Thea Moear

Thea Moear is de ‘Godmother’ van de Amsterdamse onderwereld. Haar moeder, op de Amsterdamse Zeedijk bekend als ‘Blonde Greet’, had een cafetaria, maar was in haar vrije uurtjes betrokken bij internationale drugssmokkel. Zo is Thea in het criminele circuit gerold. Ze deed de financiën en gaf huurmoordenaars de opdracht om mensen te vermoorden die hun verplichtingen niet nakwamen. In 2000 werden zij en haar Italiaanse partner opgepakt in Latijns-Amerika wegens drugssmokkel.

La China

De Mexicaanse Melissa Calderon staat beter bekend als ‘La China’. Ze werkte als huurmoordenaar, maar groeide uit tot cartelbaas. Toen ze van haar troon werd gestoten door een man die haar grote liefde had vermoord nam ze wraak. Ze richtte haar eigen vrouwenbende op die de desbetreffende man verleidde tijdens een avond stappen en hem later vermoordde bij hem thuis. In 2015 is ze opgepakt, omdat haar vriendje haar had verraden.

Angie Sanclemente Valencia

Het Colombiaanse model Angie Sanclemente Valencia was hét mastermind achter de cocaïnesmokkel tussen Buenos Aires en Europa via het Mexicaanse Cancun. Ze regelde via haar modellenwerk jonge vrouwen die voor haar drugs smokkelden. In 2010 werd ze gearresteerd, omdat één van haar loopdames werd betrapt met 55 kilo aan cocaïne.

Margaretha Geertruida

De Nederlandse danseres Margaretha Geertruida, ook wel Mata Hari genoemd, mag niet ontbreken in het rijtje. Tijdens de Eerste Wereldoorlog reisde Mata Hari vaak tussen Frankrijk en Duitsland. Bij deze reizen legde ze het vaak aan met hoge militairen en ze beweerde dat ze zelf een geheim agente was voor de Franse militaire geheime dienst. In januari 1917 vertelde een Duitse militaire attaché in Madrid dat hij waardevolle informatie had over een spion met de codenaam H 21. De Duitser deed dit via een radiobericht dat hij naar Berlijn zond. Dit bericht werd echter verzonden in een code waarvan bekend was dat de Fransen hem konden kraken. H 21 werd door de Fransozen geïdentificeerd als Mata Hari. Ze werd op 15 oktober 1917 veroordeeld wegens spionage en daarna om het leven gebracht.

Stéphanie Beaudoin

De Amerikaanse Stéphanie Beaudoin volgde een studie om zuster te worden én is een zware crimineel. Stéphanie wordt ook wel ‘de meest sexy vrouwelijke crimineel ter wereld’ genoemd. Ze is in 2014 opgepakt voor 42 woninginbraken. ze werd rond dezelfde tijd ook beschuldigd van illegaal bezit van drie vuurwapens toen haar auto werd doorzocht door de autoriteiten. Na haar gevangenschap van 90 dagen stond ze zelfs op de cover van het magazine Summum.


Lees ook:

Gerelateerd

  • Dé modetrends voor komend najaar

  • Stem op belang van Watertechnologie bij komende verkiezingen in Nederland

  • Voedselverspilling: de feiten

  • Amsterdam komt met oplossing voor straatintimidatie vrouwen