Vakbond FNV geeft vrouwen blufcursus in Groningen

Veel vrouwen zijn te bescheiden en onzeker om zichzelf aan te prijzen en op te vallen; met als gevolg dat ze banen mislopen of geen promotie maken. De workshop Bluffen voor vrouwen van FNV Professionals is in het leven geroepen om hier verandering in te brengen. “We gaan de deelneemsters uitdagen om niet uit te gaan van hun tekortkomingen.”

Tijdens de praktijkgerichte workshop leren de deelnemende vrouwen hoe ze zelfvertrouwen kunnen uitstralen en krachtig over kunnen komen door middel van hun lichaamstaal en het gebruiken van de juiste woorden. Verder leren ze om beter zichtbaar te zijn en hun krachten in te zetten.

Volgens Ingrid van Nieuwkuijk van vakbond FNV is het voor veel vrouwen nuttig om deel te nemen aan deze workshop. “Veel vrouwen benoemen hun tekortkomingen en denken: dat heb ik nog nooit gedaan, dus dat kan ik niet. We willen vrouwen laten ervaren dat ze zich op de werkvloer niet zo klein hoeven te voelen en dat ze, net zoals de meeste mannen doen, kansen met beide handen moeten aangrijpen’’, zegt ze tegen het Dagblad van het Noorden.

Volgens haar is het hard nodig dat vrouwen positiever over zichzelf gaan denken: “Nederland doet het heel erg slecht met vrouwen in managementlagen en in raden van bestuur of commissarissen. Het is echt nodig dat vrouwen zichzelf meer waarde toedichten.’’

Vrouwen kunnen de workshop bijwonen op donderdag 15 december.

Gerelateerd

  • Grasp: Fietsslot met vingerafdrukscanner

  • Prinsesjes schitteren op nieuwe foto’s

  • In de spotlight: Maaike de Reuver

  • In de spotlight: business coach Mona Halhoul