Tien waanzinnige Valentijnsplekken

Zondag is het zo ver: 14 februari, dag van ongebreidelde liefde. Om dit jaar samen met je teerbeminde iets totaal anders mee te maken dan het obligate romantische diner, zocht Nieuws.nl tien bijzondere tours d’amour voor je. Voor een Valentijnsdag om nooit te vergeten.

1. Zoenen in Den Haag

Een Valentijnsdag zonder intense kussen is als een ouderling zonder ouwel. Dat vond het Omniversum in Den Haag ook en men bedacht daarom een plakkerige Valentijnsactie: ‘Kussen voor de kassa’. Als jij en je aanbedene elkaar voor de kassa innig zoenen, krijg je 20% korting op twee entreekaarten. Kijk hier voor een gedetailleerd overzicht van alle Omniversum films.

2: Slot LOVEstein

Altijd al je Valentijnsdag in een écht kasteel willen doorbrengen? Dan is dit je kans! Slot Loevestein, je weet wel dat kasteel waar Hugo de Groot uit ontsnapte in een boekenkist, is voor de gelegenheid omgedoopt tot Slot LOVEstein. Het biedt verschillende arrangementen aan om je dag compleet in het teken van de liefde te laten voortkabbelen. Kijk hier voor meer informatie.

Slot

3: Liefde van de Belgen

De haat-liefde verhouding tussen België en Nederland verandert steeds meer in een liefdesaffaire en bereikt dit weekend zijn climax. Want onze zuiderburen hebben besloten ons nu volledig de liefde te verklaren. Dit mooie gebaar houdt in dat alle Nederlanders dit Valentijnsweekend elk Antwerps museum volkomen gratis mogen betreden. Grijp je kans en vergeet niet wat Belgen te knuffelen.

4: Slapen in een Van Gogh

Voelen jij en je partner behoefte om romantiek en cultuur te combineren? Misschien is deze actie dan wel helemaal in jullie straatje. Je moet er wel een lang weekend voor naar Chicago, maar dan heb je ook wat. Aldaar, in een gezellige Airbnb, is een kamer exact zo ingericht als het beroemde schilderij Slaapkamer in Arles van onze eigen Vincent van Gogh. Onze landgenoot verbleef er in 1888. Je stapt als het ware in het schilderij (dat in het Vincent van Gogh Museum hangt) en slaapt, lekker dicht op elkaar, in Vincents bed. De kamer is voor € 9,- te boeken en voor twee personen toegankelijk. Klik hier om de kamer te huren.

Airbnb

5: Tafelen in Hogwarts

Als je een romantisch weekend naar Londen hebt gepland, is dit een briljante Valentijnsbestemming: neem je geliefde mee naar de geheimzinnige grote eetzaal van Harry Potters tovenaarsschool Hogwarts. Speciaal voor Valentijnsdag is de zaal gereed gemaakt voor een copieus en stijlvol diner. Klik hier voor meer info.Hogwarts

6: Lichaamstaal der liefde

Ook de lichamelijke liefde is belangrijk op Valentijnsdag. In de speciale liefdestour van Body Worlds Amsterdam maak je samen met je geliefde een zeer fysieke reis. Onder leiding van een geneeskundig studente reis je door het menselijk lichaam en ontdek je wat de invloed is van liefde op lijf, gezondheid en geluksgevoel. Meer informatie vind je hier.

bodyworlds

 

7: Pop-up Restaurant

Waarom naar Londen of Parijs gaan als er een Amersfoort bestaat? Eten is liefde, oftewel liefde gaat door de maag. Ga daarom heerlijk souperen in een pop-up restaurant dat speciaal is opgetuigd voor Valentijnsdag. Ervaar de prettige bubbels en het 3-gangen menu in ’t Singelhuys, slechts één dag open, namelijk zondag 14 februari. Klik hier voor info.

8: Valentijnsbootcamp

Wil je eens wat anders? Iets dat minstens zo intens is als de liefde? Doe dan mee aan de Valentijnsbootcamp in het Haagse Bos te Den Haag. Deze zal volledig in het teken staan van duo-oefeningen. Als dat geen innigheid veroorzaakt… Meer informatie over deze inspannende maar verbindende Valentijnsactiviteit vind je op de evenementkalender.

Bootcamp

9: Love is in the air

Dit moet je echt gedaan hebben! Samen met je lover vliegen boven Paleis het Loo. Tijdens deze rondvlucht geniet je natuurlijk van het uitzicht en bovendien vlieg je rakelings boven het paleis en de tuinen. Na de vlucht krijg je een lekker glas prosecco en twee vrijkaartjes voor Paleis het Loo. Kijk voor meer info hier.

Loo

10: Hondenliefde

In het kader van ‘samen iets doen met Valentijn waar je van zijn levensdagen niet aan gedacht had’ kunnen wij een reisje naar Oud Gastel aanprijzen. Daar vindt namelijk alweer de 4e Valentijn Chihuahua Dag plaats. Hijs je kleine keffer in een origineel Valentijnspakje en je wint wellicht zelfs de Mooiste Valentijnshond-van-de-dag-wedstrijd. Een maand lang gratis hondenbrokken! Maar slechts kijken naar die kleine chihuahua’s en hun eigenaren is al een hartstochtelijk gebeuren. Voor info kijk hier. Echter let op, in Oud Gastel vieren ze Valentijn op 13 februari.

Honden


Lees ook:

Gerelateerd

  • Dit zijn de babyspullen trends en musthaves van dit moment

  • In de spotlight: Eefje de Volder van Stichting IMPACT

  • Iedere dag wakker worden alsof je jarig bent

  • Hier vind je eerlijke fair trade kleding