Dit zijn de babyspullen trends en musthaves van dit moment

Er zijn talloze babyspullen op de markt, maar welke moet je als moeder écht aanschaffen? Een vraag die velen, vooral aanstaande, moeders hebben. Wij vroegen het aan Jeroen Horbach, eigenaar en oprichter van Mommytalks, hét reviewplatform voor en door moeders.

Jeroen richtte vijf jaar geleden Mommytalks op, een platform waarbij moeders andere moeders helpen met aankoopbeslissingen door middel van videoreviews. In deze reviews komen zowel de voor- als nadelen van producten en diensten aan bod, zodat er een eerlijk beeld wordt geschetst. Jeroen, vader van twee dochters, weet hierdoor als geen ander welke producten moeders aan moeten schaffen, zoals een autostoel en welk model de uitblinker is op dit gebied.

  • Kinderwagen

“Een kinderwagen is de belangrijkste en duurste aankoop van iedere ouder. Belangrijk is om na te gaan welke kinderwagen bij jou past, zowel qua uiterlijk als qua performance. Als je bijvoorbeeld drie hoog in Amsterdam woont is de Babyzen Yoyo buggy een aanrader. Je kan deze in een handomdraai inklappen en naar boven sjouwen. Wil je helemaal je eigen ontwerp samenstellen? Neem dan de kinderwagen Quinny Zapp X. Van de kleur stof tot de grootte van de wielen, je kunt het allemaal zelf bepalen.”

  • Bakfiets

“De bakfiets is vooral ideaal voor jonge gezinnen die in de stad wonen. Je kunt er zo’n vier kinderen mee vervoeren, er is ruimte voor je boodschappen en je kunt overal gratis parkeren. Een mooi voorbeeld van een elektrische bakfiets is de Babboe Curve Elektrische Bakfiets. De prijs-kwaliteitsverhouding van dit Nederlandse product is goed en het heeft een hoge restwaarde. Ook een topper: de Urban Arrow. Dit is de Rolls-Royce onder de bakfietsen, omdat deze licht is en het frame van aluminium is gemaakt; materiaal wat lang in goede conditie blijft.”

  • Autostoel

“Dat een autostoel belangrijk is, blijkt wel uit het feit dat je niet bij je bevalling mag verschijnen zonder een autostoel. Bij het uitzoeken van een autostoel is veiligheid het belangrijkste, koop daarom geen tweedehands exemplaar. Een andere tip is om goed op te letten voor welke leeftijd de stoel is. MaxiCose, de bekendste wat betreft autostoelen, is een kwalitatief goed merk. Verder komt er volgend jaar een bijzondere autostoel uit: eentje met airbags. Bij een botsing vangt deze het hoofdje van je kind op. Ga je vaak op reis? Er bestaat een autostoel die je in je handtas kunt meenemen.”

  • Borstkolf

“In moedermelk zitten veel stoffen die goed zijn voor baby’s. Als moeder is het dan ook aan te raden om een tijd borstvoeding te geven. Wil je echter weer aan het werk? Dan biedt een borstkolf uitkomst. Medela is een goed en bekend borstkolf merk en vooral populair om te huren. Daarnaast is de Difrax BtoB Kolf een goede keus als je wilt kolven tijdens het werk.”

  • Luiers

“Er gaan flink wat luiers doorheen als je een kind hebt. Reken maar uit: vijf per dag en dat gedurende twee à drie jaar. Dan kom je toch al snel op tussen de 3.000 en 5.000 luiers in totaal. Zorg daarom dat je luiers gebruikt die het je kindje, maar zeker ook het jezelf, gemakkelijk maken. Zo zijn de luiers van Pampers een goede keus: doordat de luiers goed het vocht opnemen, gaat de luier niet hangen. Een nadeel hiervan: het schijnt dat kinderen eerder zindelijk worden door hangluiers, maar ja, gemak staat toch voorop. Wil je milieubewust zijn? Er zijn ook herbruikbare luiers. Zo heeft het merk Bambyo luiers die zijn gemaakt van bamboo. Dit materiaal is makkelijker afbreekbaar.”