Paaseieren versieren op een biologisch verantwoorde manier

Eitjes versieren met je kinderen voor Pasen kan ook op een natuurlijke manier. Behalve dat het beter is voor het milieu, is het ook een totaal andere belevenis voor je zoon of dochter. Trek je keukenkastjes maar alvast open, want de volgende producten heb je nodig.

Roze

  • Vier plakjes rode biet
  • Twee eetlepels azijn
  • Eén theelepel zout
  • Eén liter water

Zo doe je het:

  1. Breng alle ingrediënten aan de kook.
  2. Laat het zonder deksel 30 minuten sudderen. Zeef daarna de bieten en zet de vloeistof opzij.
  3. Giet de vloeistof in een pannetje en het voeg het gewenste aantal rauwe eieren toe en breng het weer aan de kook.
  4. Kook de eieren zo’n twaalf minuten en laat ze daarna 20 minuten afkoelen in de pan. Voor wat extra kleur kun je af en toe in de pan roeren.

Geel

• Vier eetlepels gemalen kurkuma
• Twee eetlepels azijn
• Eén theelepel zout
• Eén liter water

Zo je doe je het:

  1. Breng alle ingrediënten aan de kook en laat het zonder deksel 30 minuten sudderen.
  2. Zodra de vloeistof is afgekoeld kun je hardgekookte eieren erin dompelen. De tint wordt het mooiste als je ze een nacht in de koelkast laat weken.

eieren

Groen

  • Zes blokjes spinazie
  • Eén eetlepel kurkuma
  • Twee eetlepen azijn
  • Eén theelepel zout
  • Eén liter water

Zo doe je het:

  1. Stop alle ingrediënten in een pan en breng het aan de kook. Laat het zonder deksel 30 minuten sudderen.
  2. Zeef de spinazie en zet de vloeistof opzij. Zodra de vloeistof is afgekoeld kun je de hardgekookte eieren erin dompelen. Eerst zullen ze een gelige kleur hebben, maar als je ze een nacht in de koelkast laat weken, nemen ze een bruingroene kleur aan.

Bruin

  • Eén liter afgekoelde sterke koffie
  • Twee eetlepels azijn
  • Eén theelepel zout

Zo doe je het:

  1. Stop alle ingrediënten in een middelgrote kom en zet het opzij.
  2. Dompel hardgekookte eieren in het mengsel. Laat ze een nacht in de koelkast weken voor een donkerbruine kleur.

Blauw

  • Paarse koolbladeren in stukken gesneden
  • Twee eetlepels azijn
  • Eén theelepel zout
  • Eén liter water

Zo doe je het:

  1. Breng alle ingrediënten aan de kook en laat het vervolgens zonder deksel sudderen. Zeef daarna de koolbladeren en zet de vloeistof opzij.
  2. Dompel de hardgekookte eieren erin en laat het voor een donkerblauwe kleur een nacht in de koelkast weken

Lees ook:

Gerelateerd

  • Dé keukentrends van 2018

  • Chantal schrijft boek De IT Girl om vrouwen in IT sector te behouden

  • Bizarre trend: dikke lippen door wasabi

  • Gezin uit Nootdorp bedenker van drie nieuwe succesvolle boterhampasta’s van de Albert Heijn