25e Fashionweek in teken van jong talent

Amsterdam is vanaf vrijdag weer de place to be voor de modewereld en -liefhebbers. De 25e editie van de Amsterdam Fashionweek staat dit keer in het teken van jong talent, zowel in het publieksprogramma als bij de catwalkshows.

Het programma voor het publiek, Off Schedule genoemd, speelt zich af in de binnenstad en begint vrijdag op de nieuwe hotspot van Amsterdam: De A’DAM Toren. Hier komt een pop-up store met kleding, schoenen en accessoires van ontwerpers die hun collectie hebben geshowd tijdens vorige edities van de fashionweek. Ook zijn er lezingen en presentaties en is werk te zien van bekende Nederlandse ontwerpers in een expositie.

Het catwalkprogramma van deze zomereditie opent volgende week donderdag met Lichting 2016, de jaarlijkse competitie voor afgestudeerden aan de modeacademies in ons land. De publiekswinnaar van vorig jaar, Karim Adduchi, bijt het spits af met een openingsshow. Vervolgens strijden veertien modestudenten om de felbegeerde prijs.

Verder zijn er op de catwalk in de Gashouder tot en met maandag 11 juli shows te zien van ontwerpers als Tony Cohen, Spijkers en Spijkers en Monique Collignon.

Bron: ANP

Gerelateerd

  • DupeThat: goedkope tweelingzusjes van dure make-up

  • Dit was modelegende Diana Vreeland in een notendop

  • Missoni komt met kinderlijn

  • Vlogger Manny Mua nieuw gezicht van Maybeline