In de spotlight: Vivien de Vries

Het pand waar Vivien de Vries nu met haar gezin woont werd tot 1975 als een oude katholieke dorpsschool gebruikt. “Ik had het altijd al in mijn Funda favorieten staan; alleen om er af en toe eens naar te kijken omdat het zo’n mooi pand was.” Enkele jaren later heeft Vivien het huis zelf verbouwd tot een bijzondere woning.

Wilde plannen
Tot 2012 werd het pand meerdere malen onder voorbehoud verkocht en kwam het steeds weer terug op de markt. “Toen hadden we met vrienden, na iets te veel Limoncello, het wilde plan om er met twee gezinnen te gaan wonen. Na de bezichtiging waren we zo verliefd op het pand en de locatie, dat we het toch liever alleen met ons eigen gezin wilde bewonen. Zonde om dit pand te moeten splitsen.

Voordat Vivien het pand met haar man en kinderen kon bewonen, ging zij door een langdurig traject van aanvragen van vergunning en onderhandelen met de monumentencommissie. “Het bleek namelijk, nadat ons bod geaccepteerd was, dat het pand zowel binnen als buiten volledig gemeentelijk monumentaal beschermd was.” Een jaar later kreeg ze de sleutel.

“Ik wilde heel graag zelf alles bedenken en begeleiden. Mijn man heeft de techniek bedacht die in het hele huis is verwerkt en ik heb mij mogen uitleven op de indeling, afwerking en materiaalkeuzes. We hebben wel diverse partijen bij onze verbouwing betrokken maar geen aannemer.” In juni 2014 trok het gezin in na een intensieve verbouwing. “Op dat moment waren alleen de kinderkamers en één van de drie badkamers klaar. De rest van het huis hebben we later afgemaakt.”

Tijdloos en gezellig
Vivien noemt de stijl in het huis ‘tijdloos en gezellig, met ruimte voor veel unieke objecten’. Dat moet professionals niet ontgaan zijn. “In deze omgeving hebben we veel mensen die in de productie- en reclamewereld zitten. Meerdere mensen vroegen mij of ik het huis ter beschikking wilde stellen voor shoots. Ik heb al vele partijen mogen ontvangen die hier prachtige producties hebben gedraaid; opdrachten voor Auping, Tommy Hilfiger, Sissyboy, Vogue, Albert Heijn en nog veel meer. Super leuk!”

Het pand is een goed visitekaartje voor Vivien. “Sinds ik zelf alles bedacht en begeleid heb voor de verbouwing van ons huis, word ik ook gevraagd voor interieuradvies en project inrichting. Dat is toch echt iets waar mijn hart ligt.”

Op haar website Jaegger – de naam van Vivien’s zoon – wordt het huis gepresenteerd als locatie voor commerciële shoots en vertelt Vivien meer over haar inspiratiebronnen.

Gerelateerd

  • Nooit meer pijnlijke voeten dankzij deze pumps met verwisselbare hak

  • “Men weet nog heel veel niet over het vrouwenlichaam”

  • In de spotlight: Milou Cornax

  • Mishandelde vrouwen krijgen gratis tattoo