Originele uitjes voor in de voorjaarsvakantie

Ben jij niet van plan om flink carnaval te vieren of te skiën tijdens de voorjaarsvakantie? Dan heb je wellicht een rustig weekje thuis voor de boeg. Het ideale moment om iets leuks met het gezin te ondernemen. Wij geven vijf originele tips.

Harry Potter expositie

Van 11 februari tot 30 juni vindt er een expositie over Harry Potter plaats in Utrecht op het Berlijnplein. Stap de vermaarde tovenaarswereld van Harry Potter binnen en bewonder alle prachtstukken uit de films van dichtbij. Dit is niet alleen een origineel dagje uit, maar ook een unieke ervaring. De tickets kosten 18,50 euro exclusief servicekosten voor volwassenen en 14,50 euro exclusief service kosten voor kinderen van 4 jaar tot 14 jaar. Daarnaast kunnen er ook familie- en groepstickets worden aangeschaft.

Indoor midget voetgolf

Je hebt vast wel eens gehoord van midgetgolf, maar misschien nog niet van midget voetgolf. Bij Midget Voetgolf zijn golfclubs vervangen door voeten en golfballetjes door voetballen. Het is de bedoeling om de bal langs achttien holes te spelen die allemaal een eigen uitdaging met zich meebrengen. Midget Voetgolf kun je spelen in Nieuw Vennep aan de Lucas Bolsstraat. Zo’n anderhalf uur voetballen kost tien euro per persoon, maar er zijn ook speciale arrangementen voor groepen.

Als filmster op de foto

Maak een hilarische foto bij ‘Als filmster op de foto’. Hier kun je foto’s laten maken in vintage stijl: van glamour Classic Hollywood tot Barok-Rococo. De prijzen hangen af van het aantal personen en welke fotoshoot je kiest. De fotostudio vind je in het dorpje Geesteren.

Kamelenmelkerij Smits

Kamelenmelkerij Smits is een Nederlandse kamelenmelkerij gevestigd in het dorp Berlicum. Het is de enige kamelenmelkerij van Europa en de melk van deze boerderij is de enige die legaal verkocht mag worden in de Europese Unie. Op de website van de Kamelenmelkerij staan verschillende activiteiten en safari’s die je kunt boeken. De kamelensafari die op zondag plaats vindt, kost tien euro per persoon.

Klimpark

Voor de sportievelingen onder ons raden wij een klimpark aan. De klimparken zijn gevestigd door heel Nederland en hebben allemaal verschillende hindernissen en obstakels. De prijzen verschillen per park. Bekijk deze website om te kijken of er ook een klimpark bij jou in de buurt zit.

Gerelateerd

  • Hierom staat Nederland wereldwijd bekend om zijn bloemen

  • Zo herken je échte kokosolie

  • H&M komt met nieuwe formule

  • Danielle Heemskerk

    In de spotlight: Danielle Heemskerk van Bureau Body Positive