Een enkeltje naar Mars? Laurel Kaye ziet het wel zitten!

Veel mensen moeten er niet aan denken en de meesten zullen er niet eens geschikt voor zijn: de rest van je leven op Mars doorbrengen. Toch zijn er veel geïnteresseerden in het Mars One project. De twintigjarige Laurel Kaye is daar één van.

Het project Mars One wil leven op Mars mogelijk maken en stimuleren. In 2026 gaat Mars One de eerste mensen naar de rode planeet sturen. Mogelijk keren deze mensen nooit meer terug naar Aarde. Zo’n 200.000 mensen hebben zich hiervoor aangemeld. Na een strenge selectie zijn daar nu 100 mensen van over. In 2026 zullen er slechts 24 mensen, in groepjes van 4, naar Mars vertrekken.

Laurel Kaye wil haar hele leven al astronaut worden. Die droom komt steeds dichterbij. Ze zit bij de laatste 100 kandidaten en is vastberaden om bij de laatste 24 te horen. In afwachting van deze kans houdt ze een blog bij. Hier vertelt ze over haar motivatie om mee te doen, laat ze het laatste nieuws rondom Mars One zien en beantwoordt ze veelgestelde vragen.

Zo legt ze bijvoorbeeld uit dat ze wél contact kan opnemen met Aarde, maar dat er door de grote afstand een vertraging in de communicatie zit van minimaal 24 minuten. Ook kan er gewoon gedoucht worden op Mars. Alleen tijdens de 7 maanden durende reis naar Mars toe, zal er geen water aanwezig zijn in het voertuig. Ze zullen gebruik maken van natte doekjes. Net als ‘echte’ astronauten dus!

Gerelateerd

  • In de spotlight: Annerieke Vonk van Vier het Leven

  • Dit was Audrey Hepburn

  • Bussemaker verbaasd over conclusie Global Gender Gap Index 2016

  • [Video] Kijkje achter de schermen bij de FashionWeek