OPZIJ Top 100 event: prinses Mabel en andere inspirerende sprekers

Het is bijna zover: het OPZIJ Top 100 event in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Tijdens de avond op 10 oktober worden de honderd meest invloedrijke vrouwen van Nederland bekendgemaakt en betreden inspirerende vrouwen, waaronder Prinses Mabel van Oranje, het podium.

De avond, die als thema Verander de toekomst heeft, is gevuld met toespraken van inspirerende mensen, met name vrouwen, die zich inzetten voor een betere wereld. Zij vertellen over wat ze precies doen, hun drijfveren en op welke manier ze hun doelen (hopen te) bereiken.

Mabel is de hoofdspreker van het evenement dat presentatrice Sofie van den Enk presenteert. Zij zal onder meer spreken over haar stichting Girls Not Brides, die zich inzet voor het beëindigen van kindhuwelijken. Daarnaast spreken onder meer Petra Stienen (winnaar van de Aletta Jacobs Prijs 2016), Zizi Fernandes (oprichter Mama Taxi), Cathelijne Broers (directeur van De Nieuwe Kerk en Hermitage), Ellen ten Damme (actrice, zangeres en songwriter) en Hasna el Maroudi (journalist en columnist).

Invloedrijkste vrouwen

Daarnaast worden op de avond de honderd invloedrijkste vrouwen van Nederland bekendgemaakt. Met deze Top 100 willen de organisatoren van het evenement, tijdschrift OPZIJ en vrouwennetwerk TheNextWomen, topvrouwen blijvend onder de aandacht brengen. De lijst komt tot stand door raadpleging van vijftig deskundigen, waaruit een jury de uiteindelijke lijst samenstelt.

Verder spelen tijdens het evenement schrijfster Simone van Saarloos en actrice Eva Marie de Waal een fragment uit de voorstelling Holy F en kunnen aanwezige vrouwen speeddaten met topvrouwen en experts.

Dutch Diversity Week

Het Top 100 event is onderdeel van de Dutch Diversity Week. Tijdens deze week worden evenementen gehouden die als doel hebben om vrouwelijke ondernemers, professionals en investeerders met elkaar te verbinden.

Gerelateerd

  • In de spotlight: oprichter van Sustainable Fashion Gift Card Nanette Hogervorst

  • In de spotlight: Juel McNeilly

  • Lingeriewinkel combineert op unieke wijze on- en offline winkelen

  • Missoni komt met kinderlijn