Op stedentrip in Nederland? Ga naar een van deze leuke steden!

Nederland kent genoeg leuke steden waar je perfect een dagje of een heerlijk weekend naartoe kunt. Benieuwd wat een paar van de leukste steden in Nederland zijn? We hebben onze favorieten hieronder voor je op een rij gezet:

1. Utrecht

Gasthoofdredacteur Roëll de Ram die de hele maand juni voor Vrouw.Nieuws.nl schrijft is geboren en getogen in Utrecht, dus deze stad kan uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. Als je zin hebt om wat actiefs te doen is het tof om met een bootje door de grachten te varen, de Domtoren te beklimmen of om lekker naar het bos bij Amelisweerd te fietsen via het bijzondere Rietveld Schröderhuis. Zin in een goeie lunch of een lekker taartje? Stap dan binnen bij het hippe Frenchie Cafe of Carla’s Conditorie. Juist zin in een portie vitamines? Dan moet je naar de Vismarkt en bij Loua Juicebar een bowl bestellen. De hipste plek om uit eten te gaan is tegenwoordig Streetfood Club al is het Gegeven Paard onder Tivoli tegenwoordig ook erg gezellig, helemaal als je het combineert met een concert of avondje dansen. Voor over de top dineren, moet je naar Simple gaan om de hoek van de Dom of naar het bijzondere Fico.

2. Amersfoort

Amersfoort is misschien niet een van de grootste steden in Nederland, maar wel een onwijs knusse en gezellige plek waar je je met gemak een dagje of twee kunt vermaken. Wandel door gezellige straatjes als de Krommestraat, flaneer over de Hof, slenter langs de Koppelpoort of rij rondjes door Amersfoort tijdens een Tuk Tuk tour en zie zo de highlights van deze stad. Voor wat lekkers moet je zeker een keer naar The Blueberry op de Hof gaan of ga juist voor een overdosis vitamines bij SEM op de Kortegracht. Ook leuk in Amersfoort: het Mondriaanhuis, Museum Flehite of Kunsthal KADE.

3. Rotterdam

In het moderne Rotterdam kun je genoeg doen. Boek een nachtje bij het ss Rotterdam en doe voor één nachtje alsof je meespeelt in de film Titanic. Vaar met een super snelle boot langs de industrie van Rotterdam, bewonder Hotel New York en geniet van het uitzicht op andere iconische bouwwerken in deze stad. Doe drankjes en dansjes in de Witte de Withstraat en ga overdag heerlijk lunchen bij Dudok in het park. Sluit vervolgens je dag af bij de Markthal en je hebt onwijs veel kanten van deze toffe stad gezien.

4. Den Haag & Scheveningen

Zin in strand én om een leuk stad in Nederland te bezoeken? Ga naar Den Haag en combineer je stedentrip meteen met een bezoek aan zee door de tram naar Scheveningen te pakken. De Pier in Scheveningen is de afgelopen jaren onwijs vernieuwd, waardoor het een hippe plek is geworden met veel leuke restaurantjes en een reusachtig reuzenrad. Al moeten wij wel toegeven dat onze favoriete plek om een visje te happen eigenlijk nog steeds oud en vertrouwd Simonis is dus bestel daar ook zeker een portie kibbeling!

5. Maastricht

Als je wilt genieten van het bourgondische leven, ga je natuurlijk een weekendje naar het zuidelijke Maastricht. Je vindt hier fantastische restaurants zoals Witloof of de Brandweerkantine en in het weekend moet je natuurlijk altijd even een koffietje doen bij Cafe Zondag. Maastricht is onwijs leuk om te ontdekken per fiets en als je genoeg highlights hebt gespot, is het ook altijd tof om een paar winkeltjes in te duiken. Onze lievelingswinkel in Maastricht? Dat is natuurlijk Festen waar je veel te veel hebberigmakende woonaccessoires vindt! Wil je een nachtje blijven slapen in deze gezellige stad? Dan raden we je Kaboom Hotel of Townhouse aan die beide lekker centraal liggen en dichtbij het station.

6. Tilburg

Tilburg is misschien niet meteen een stad waaraan je denkt voor een dagje weg of weekendtrip, maar deze stad heeft zich de laatste jaren opnieuw uitgevonden. De Spoorzone is enorm verhipt en in plaats van industrie vind je hier tegenwoordig leuke restaurants en concept stores. Puinhaven is ook de moeite waard om te bezoeken, net als simpelweg verdwalen tussen de schattige straatjes. Liever wat cultuursnuiven? Dan is het Textielmuseum zeker een aanrader.

Dit artikel is geschreven door We Are Travellers.

Gerelateerd

  • In de spotlight: Sibrecht Benning van restaurant Sjalot

  • Make-up verwijderen van magazine

  • Feestelijke mocktails

  • Vrouw negatiever over gezondheid dan man