Ontwerper David Laport toont bijzondere collectie

Ontwerper David Laport showde op dinsdag 28 maart zijn bijzondere AW17/18 Fuse collectie in het ARTIS-Aquarium. Zijn ontwerpen zijn geïnspireerd op de tegenstellingen tussen de negatieve gevolgen van klimaatveranderingen en de schoonheid die dat soms in de natuur oplevert. Het verval van de poolkappen zorgt er bijvoorbeeld voor dat ijs prachtig gelaagd wordt door het smelten en weer aanvriezen.

Laport staat bekend om zijn sculpturale en ruimtelijke jurken. De AW17/18 Fuse bestaat echter uit draagbare, maakbare en verkoopbare ontwerpen. Maar deze ontwerpen hebben nog wel een duidelijke David Laport signature: licht, luchtig en beweeglijk.

Naast de herkenbare plissés die verbrokkeling verbeelden, zien we verschillende soorten schitteringen van ijs terugkomen in de stoffen als scherp fonkelende pailletten, transparante stoffen met een zilveren gloed en diverse parelmoereffecten. De gelaagdheid van het ijs wordt sterk verduidelijkt door scherpe zwart-wit contrasten.

Gezien de collectie was het Aquarium van ARTIS, waar de onderwaterwereld een hoofdrol speelt, de uitgelezen showlocatie. De ontwerpen kwamen door het prachtige classicistische gebouw, die een koele en serene sfeer uitstraling heeft, nog beter tot uiting.

Niet alleen bestaat de AW17/18 Fuse collectie uit kleding, maar ook uit schoenen. Laport ontwikkelde voor deze collectie namelijk een schoenencollectie ontworpen door Chrissie Houtkooper. Deze zogenoemde STONE collectie is tevens geïnspireerd op de oceaan. Dat uit zich in sculptural heels in een minimalistische vorm met klassieke lijnen.

Fotocredit: Peter Stigter
Fotocredit: Peter Stigter
Fotocredit: Peter Stigter

Gerelateerd

  • Geboorteakte voor doodgeboren kinderen

  • De week van Het Vergeten Kind

  • In de Spotlight: huisarts Lieneke van de Griendt

  • Rebecca toet

    In de spotlight: Kandidaat zuster Rebecca Toet