Nieuwe app laat kinderen hun eigen legocreaties ontwerpen en delen

Als kind was het ons favoriete speelgoed, of het nou de ‘gewone’ of de prinsessen editie was: lego. En de blokjes deden ontzettend zeer als je er per ongeluk op stapte. Vol trots lieten we onze bouwwerken in alle kleuren, soorten en maten zien aan onze vriendjes en vriendinnetjes. Lego geeft hier, anno 2017, een interactieve draai aan en lanceert de app ‘Lego Life’.

Met deze nieuwe app, bedoeld als een sociaal netwerk, kunnen alle jonge legofans zien wat anderen hebben gemaakt en hun eigen creaties delen. Lego Life is een applicatie voor kinderen van onder de dertien jaar oud en te downloaden voor iOS en Android. De app is dan ook geheel kindvriendelijk gemaakt!

Geruststelling

Lego heeft ervoor gezorgd dat de spiksplinternieuwe app toegankelijk én veilig is voor jonge kinderen. Bij het aanmaken van een benodigd Lego ID, moet het e-mailadres van de ouders gebruikt worden. Ook wordt de gebruikersnaam van het kind gemaakt aan de hand van een naamgenerator en een profielfoto kan alleen van, tja, lego gebouwd zijn. Dit alles wordt streng in de gaten gehouden door Lego, wat voor alle ouders vast een geruststelling is.

Creativiteit uitdagen

Het allerbelangrijkste van de Lego Life app is natuurlijk het ontwerpen en delen van de eigengemaakte legocreaties. De applicatie biedt ook uitdagingen in spelvorm, bijvoorbeeld om iets na te bouwen in alleen maar rode steentjes. Als beloning van het behalen van deze uitdagingen, kun je speciale smileys en stickers van Lego ‘unlocken’. Het doel is om deze allemaal te sparen. Elkaars ontwerpen kunnen geliked worden en accounts zijn te volgen, net als op vele andere sociale media.

Gerelateerd

  • Nieuw onderzoek lichaamsbeeld: doe je mee?

  • Ontwerper David Laport toont bijzondere collectie

  • ‘Schaf onderscheid mannen- en vrouwenkleding af’

  • In de spotlight: familierechtadvocaat en mediator Sarah Köller