Dit was Audrey Hepburn

Wie Breakfast at Tiffany’s zegt, zegt Audrey Hepburn. Hepburn was een in België geboren Nederlands-Britse actrice. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zamelde ze geld in voor het verzet en ze heeft talloze grote films op haar naam staan.

Audrey Hepburn werd geboren in 1929 en overleden in 1989. Van 1939 tot 1945 zat ze op balletlessen en in 1944 was ze een vaardig ballerina. Ze woonde in Arnhem en danste voor publiek om geld voor het verzet tegen de Nazi’s in te zamelen. Na de bevrijding verhuisde Hepburn naar Amsterdam, waar ze ballet- en toneellessen nam. Ze kreeg rollen in verschillende Nederlandse films tot ze naar Londen verhuisde met haar moeder voor balletlessen.

Films en prijzen

In 1951 begon ze met acteren in speelfilms nadat ze werd ontdekt door een schrijfster die haar in de hoofdrol wilde in het door haar geschreven stuk Gigi op Broadway. Hierna speelde ze rollen in bekende films, waaronder: My Fairy Lady, Charade en Breakfast & Tiffany’s. Hiervoor ontving ze verschillende awards: NYFCC Best Actress Award, BAFTA Best Film Actress Award en een aantal Oscars.

Grootste schoonheid

Ook heeft Hepburn een ster op de Hollywood Walk of Fame. KLM heeft een passagiersvliegtuig naar haar vernoemd en in 2004 werd ze gekozen tot de grootste natuurlijke schoonheid ooit. Gemeente Almere heeft de ‘Audrey Hepburnstraat’ naar haar vernoemd en er is een beeld van haar te bezichtigen op het Burgemeestersplein te Arnhem

Film

Haar leven werd in 2000 verfilmd onder de titel Audrey Hepburn Story. In deze film werd de rol van Audrey Hepburn gespeeld doorJennifer Love Hewitt.


Lees ook:

Gerelateerd

  • Online lifestyle magazine Amayzine lanceert printmagazine

  • Awareness: zo houd je je borsten gezond

  • Zingeving m/v

  • Meer dan 200 gemeenten in actie tegen geweld tegen vrouwen