Must-have modeboeken die niet mogen ontbreken in je collectie

Modeboeken zijn niet alleen leuk om te lezen, ze staan ook nog eens mooi in je boekenkast. Wij hebben zeven boeken voor je op een rij gezet die iedere fashionliefhebbers gelezen moet hebben.

Grace A Memoir – Grace Coddington

Grace Coddington was jarenlang creative director van de Amerikaanse Vogue. In haar boek Grace A Memoir lees je haar autobiografie. Grace geeft niet alleen een kijkje in haar carrière, maar ook in haar persoonlijke leven.

It – Alexa Chung

Nee, we hebben het hier niet over die enge film van Stephen King maar over het boek van modepopje Alexa Chung. It geeft een kijkje in het leven van het Britse model en fashionicoon. Haar boek is gebundeld met persoonlijke notities, tekeningen en foto’s over het leven, liefde, muziek en haar favoriete looks.

Advanced Style – Ari Seth Cohen

Wellicht ken je de modeblog Advanced Style, waarin oudere vrouwen met een uitgesproken kledingstijl worden gefotografeerd. Ari Seth Cohen bundelde de mooiste foto’s in het gelijknamige boek.

Mode in het juiste perspectief – Marnie Fogg

Geïnteresseerd in de geschiedenis van mode? In dit dikke boek wordt de hele geschiedenis tot in de puntjes beschreven. Of het nu gaat over de Grieks-Romeinse kleding van geweven doek of de Japanse straatcultuur; alles komt aan bod.

Dit boek gaat niet over mode – Cécile Narinx

Modejournalist Cécile Narinx is de hoofdredactrice van de Nederlandse Harper’s Bazaar en heeft al een aantal boeken op haar naam staan. Onlangs bracht ze Dit boek gaat niet over mode uit. Dit boek is een ode in tekst en beeld aan de veelzijdigheid van de keuzes die we elke dag weer maken wanneer we ons aan- of omkleden.

Altijd een Parissiene – Anne Berest

Altijd een Parissiene, waar je ook bent. Dat willen wij ook wel! In dit handboek leer je hoe je een échte Parissiene kunt zijn. Naast tips vind je in het boek ook columns, recepten en korte handleidingen die worden afgewisseld met foto’s en illustraties van de auteur zelf.

Rookie Yearbook – Tavi Gevinson

Ken je Tavi Gevinson nog? Als twaalfjarige modeblogger werd Tavi geroemd om haar uitgesproken stijl. Inmiddels is de tiener een jongvolwassen vrouw die jaarlijks het Rookie Yearbook uitbrengt met interviews en tips. Alleen al om de prachtige vormgeving wil je dit boek in je kast hebben staan.

Gerelateerd

  • Lingeriewinkel combineert op unieke wijze on- en offline winkelen

  • Hierbij roepen we de vierde feministische golf uit!

  • Simone Delorme: “Wij kunnen een lichtend voorbeeld zijn voor de volgende generaties”

  • 5 activiteiten die je in de voorjaarsvakantie naast carnaval vieren kunt doen