“Creëer je eigen dromen met deze hoofdband”

Een blauwtje lopen, stotteren bij een presentatie of oog in oog staan met een inbreker, je dromen zijn soms allesbehalve aangenaam. De hoofdband iBand+ van een Nederlandse start-up moet hier verandering in brengen. De hoofdband zorgt er volgens de makers voor dat je je eigen dromen kunt creëren.

De iBand+ meet je hersengolven, hartslag, lichaamstemperatuur, bewegingen van je lichaam en gebruikt een aantal slimme algoritmes.

Om te zorgen dat je in een diepe slaap, de remfase waarin je bijna altijd droomt, komt, speelt de hoofdband kalmerende muziek af die aangepast wordt aan je slaappatroon. Als je vervolgens in de remfase bent beland, krijg je prikkels door middel van led-lampjes. Hierdoor word je er bewust van dat je droomt. Je kunt volgens de makers van de iBand+ dan je eigen dromen creëren, zonder wakker te worden. Hoe de hoofdband weet dat je in een diepe slaap bent? Je hersenactiviteit is dan anders dan gedurende andere slaapfases.

Verder weet de iBand+ door jouw hersenactiviteit te meten, wanneer voor jou het ideale moment is om wakker te worden. De hoofdband wekt je op dat moment met gesimuleerd natuurlijk licht en geluiden.

Dokter Hans Hamburger van het Amsterdam Slaapcentrum in Boerhaave Medisch Centrum is iets minder positief over de gadget. Hij laat aan het AD weten dat het overdreven is dat je met de hoofdband dromen kunt creëren. Volgens hem moet je het eerder zien als het licht bijsturen van je eigen gedachten en daarmee je droom. Daarnaast denkt hij dat je door de hoofdband vrij snel wakker wordt.

Wil je de iBand+ uitproberen? Je kunt deze gadget bestellen via crowdfundingwebsite Kickstarter. Je betaalt 139 euro voor de band en de eerst levering is in juli 2017.

 

Gerelateerd

  • ‘Spiekpen’ tegen uithuwelijken

  • Gamze Gül werd wél als Hanneke aangenomen bij Pathe in Arhem

  • Must-have accessoires voor 2017/2018

  • EU-landen willen glazen plafond breken: ‘Hoger quotum voor topvrouwen’