De leukste wetenschappelijke en technische uitjes voor je kind tijdens de herfstvakantie

Veel kinderen genieten momenteel van de herfstvakantie. Als ouder het ideale moment om met je kind op stap te gaan. Onderstaande wetenschap- en tech-evenementen bieden een leuk en leerzaam dagje weg.

Een webshop runnen

NEMO heeft onlangs een vernieuwde tentoonstellingsverdieping in NEMO, Technium, geopend. Hier zijn tentoonstellingen te vinden over technische ontwikkelingen waar Nederland haar stempel op heeft gedrukt. Zo leren kinderen hoe ze hun voeten droog houden met behulp van beroemde waterkeringen, zoals de Deltawerken. Verder kunnen ze bij De Machine meewerken aan het logistieke proces van een webwinkel.

Een game programmeren

Kinderen van zeven tot zeventien jaar kunnen op zaterdag 22 oktober in Hilversum gratis deelnemen aan workshops die ze kennis laten maken met techniek. Daarnaast leren ze er op een eenvoudige en speelse manier websites, games, apps of zelfs robots programmeren.

cinekid-festival-2

De nieuwste gadgets ontdekken

Voor kinderen van drie tot veertien jaar is het Cinekid Festival een groot feest. Tijdens het evenement, dat tot en met vrijdag 21 oktober duurt, komen de nieuwste films, tv-programma’s en primeurs op het gebied van nieuwe media aan bod.

Tijdens het evenement maken kinderen onder meer kennis met de nieuwste games, apps en installaties. Het festival vindt plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam, maar ook op 35 andere plekken door heel het land kunnen kinderen terecht voor een Cindekid-programma.

Van alles leren over het brein

In het Universiteitsmuseum in Utrecht leren kinderen tot en met zondag 23 oktober van alles over onze hersenen. Zo staat er in de tuin van het museum een megabrein. Deze is zo groot dat je er doorheen kunt lopen. Je leert hierbij van alles over de werking van de hersenen.

Verder zijn er in het museum tijdens de herfstvakantie allerlei activiteiten te ondernemen. Deze vinden op wisselende dagen plaats. Zo kunnen kinderen onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC) helpen met hun hersenonderzoek en meedoen met het zintuigenonderzoek van masterstudent neuropsychologie Kayleigh Kennedy. Daarnaast wordt de film Kauwboy getoond, die gaat over de tienjarige Jojo die vriendschap sluit met een kauw. Na afloop van de voorstelling gaan kinderen met wetenschapster Marsha Reijgwart van de Universiteit Utrecht in gesprek over deze bijzondere vriendschap. Zo komen de volgende vragen aan bod: ‘Is de vriendschap tussen Jojo en Kauwtje een uitzondering of komt het vaker voor?’, ‘Wat is de reden dat dieren die normaal gesproken vijanden zijn, toch vrienden worden?’ en ‘Kan je vriendschap meten?’

Bron: YouTech

Gerelateerd

  • De fashionista’s van FashionWeek

  • Opvallen met je foto’s op Instagram? Zo doe je dat!

  • Monica Geuze

    Monica Geuze stopt met haar dagelijkse vlogs

  • Zo maak je van je kind een gezonde eter