Marieke Schouten ontdekte in Peru dat zij Sjamaan is

Marieke Schouten was als kind al gevoelig. Je kent het wel, zoals de nieuwetijdskinderen die nu veel geboren worden. Ze voelen en zien meer dan op het oog aanwezig is. Marieke voelde al heel jong dat haar lichaam een omhulsel is. Zij vroeg zich af of dromen werkelijkheid zijn of de werkelijkheid een droom. Het schoolsysteem paste slecht bij haar. Maar toen zij eenmaal naar de kunstacademie ging, was het goed. “Creativiteit heeft dezelfde energie als het volgen van een spiritueel pad”. Na een wereldreis kwam Marieke in 2007 in Peru. Daar voelde zij zich onmiddellijk thuis. In een ceremonie werd haar verteld dat zij sjamaan is. Zij kreeg ook het verzoek daar iets mee te doen. Sjamaan Anka Maranka was geboren.

Innerlijke zoektocht naar liefde

“Mijn verhaal is een inspiratiebron voor iedereen. Nadat ik vele verschillende landen en culturen over de hele wereld had bezocht, kwam ik in 2007 thuis in Peru. De sjamaan die ik daar ontmoette zong tijdens een ceremonie waar ik aan deelnam zielenliederen. Mijn hart opende zich en ik begon mijn eigen zielenlied (weer) te zingen. Het was wonderbaarlijk wat mij toen overkwam. Via de sjamaan spraken de Wisdom Keepers tegen mij. Ze hadden een belangrijke boodschap voor me. Zij vertelden mij dat de tijd rijp was om de wijsheid die in mij zit te gaan delen. Dat ik mensen kan helpen hun harten te openen en zich te laten herinneren wie ze zijn. Dat ik met de energie van de Andes, de maan en edelstenen mag werken. Ik wist toen nog niet welke vorm dit zou gaan krijgen. Wel dat dit een inwijding was en dat er waardevolle kennis en wijsheid in mij was ontwaakt.”

Universeel Sjamanisme

Wat is Sjamanisme? “Universeel Sjamanisme is er voor iedereen en van iedereen. Ongeacht achtergrond, levenswijze of religie. Het haalt kennis uit verschillende oeroude én moderne tradities. Uit oorspronkelijke én nieuwe gebruiken van culturen en volkeren over de hele wereld. Die aansluiten bij zowel collectieve als persoonlijke thema’s. Door de verspreiding en versmelting van ideeën, culturen en religies is er een nieuwe stroming ontstaan, ‘Rainbow Heart Tribe’, waarvan iedereen weet dat hij erbij hoort.”

Anka Maranka – vrouwelijke Sjamaan

Marieke Schouten heeft sinds 2007 een Centrum voor Universeel Sjamanisme, AnkaMaranka.nl. Daarin begeleidt en ondersteunt ze mensen tijdens hun innerlijke zoektocht. “Mijn missie is om de Aquarius energieën te verankeren op Moeder Aarde. De mannelijke en vrouwelijke energie mee uit te zuiveren zodat ze waarachtig samen kunnen werken om de nieuwe wereld te creëren”. Hoe kan Anka Maranka dan anderen daarbij helpen? “Ik heb bijvoorbeeld de eigenwijze vrouwen jaartraining ontwikkeld. Deze is voor alle vrouwen, die hun authenticiteit terug willen claimen en willen leven vanuit hun innerlijke wijsheid. Want we bezitten die wijsheid en die liefde allemaal. We hoeven alleen maar te ontwaken!”

Anka Maranka geeft naast de jaartraining ook Vrouwen Zweethut Ceremonies, een 2-daagse Intensive Vrouwenlijn Opschonen en diverse andere trainingen en cursussen voor mannen en vrouwen. Kijk op www.ankamaranka.nl voor meer informatie.

Dit artikel is geschreven door Vivienne Westerhoud, die binnenkort Happyoni.nl lanceert. Voor inspiratie over onze vrouwelijke kracht.

Gerelateerd

  • Vijf hacks om hakken comfortabeler te maken

  • In de spotlight: Petra van Vliet van Powershoot Academy

  • In de Spotlight: Sabine de Jong van Everyday Heroes

  • Bikini van de toekomst