Joke Veeze Foundation: beginnende modefotografen maken kans op plekje op FotoFestival Naarden

Beginnende fotografen opgelet: de Joke Veeze Foundation organiseert voor de derde keer een wedstrijd voor nieuw modetalent. In 2017 staat de wedstrijd in het teken van modefotografie met als thema Dare to be different. De modefotoprijs wordt in samenwerking met het FotoFestival Naarden georganiseerd.

Deelnemers krijgen de opdracht om voor een avantgardistisch modemagazine een serie van minimaal twee en maximaal vijf modefoto’s te maken. Daarbij vormt het thema Dare to be different dus het uitgangspunt.

De foto’s van alle genomineerden zullen tijdens het FotoFestival Naarden, die van 20 mei tot en met 18 juni 2017 duurt, op een speciale expositie te zien zijn. De feestelijke prijsuitreiking is op zaterdag 27 mei.

De modefotoprijs is gericht op jonge fotografen, waaronder zowel studenten van modeacademies, fotoacademies, fotografieopleidingen en kunstacademies als recent afgestudeerden. Deelnemers mogen niet ouder zijn dan 25 jaar.

Niet alleen is het voor de beginnende fotograferen een eer om er met de eerste prijs vandoor te gaan, ze kunnnen ook nog eens een geldbedrag van 3.500 euro winnen. De jury bestaat uit modefotograaf Rohn Meijer, modestylist Frans Ankoné en galeriehouder en hoofdcurator van het FotoFestival Naarden.

Joke Veeze Foundation

Joke Veeze was 25 jaar de bevlogen directeur van Akademie Vogue te Amsterdam. Na haar overlijden in 2013 is in haar naam een stichting opgericht die ten doel heeft getalenteerde studenten en recent afgestudeerden op het gebied van modevormgeving en modestyling te ondersteunen. De Joke Veeze Foundation wil dit bereiken door jaarlijks onder meer een modeprijs en masterclass te organiseren.

Foto van de winnaar in 2015, Sacha Goossens:

 

Gerelateerd

  • Een onsje minder controle doet wonderen voor je relatie

  • “De weg naar voren in de gezondheidszorg is de weg van de preventieve in plaats van reactieve zorg”

  • Zo leer je je peuter uitslapen

  • Uniek rompertje van 10.000 euro