Dé fashioniconen uit de geschiedenis

Gigi Hadid, Lily-Rose Depp en Negin Mirsalehi zijn dé it-girls van dit moment. Modemeisjes zijn echter niet iets van de afgelopen jaren, want vroeger waren er ook al fashionista’s waar men tegen op keek.

Marilyn Monroe

Norma Jeane Mortenson ken je beter kennen we allemaal als Marilyn Monroe. Ze is geboren op 1 juni 1926 in Los Angeles en was een Amerikaanse actrice en zangeres. Met haar blonde krullen, kenmerkende moedervlekje en knalrode lippen was ze een opvallende verschijning. Tot op heden is ze nog steeds een fahsionicoon.

Audrey Hepburn

Actrice Audrey Hepburn is geboren als Audrey Kathleen Ruston in Elsene op 4 mei 1929. Audrey was niet alleen bekend om haar acteerkunsten, maar ook om haar gevoel voor stijl. De Franse couturier Hubert de Givenchy was dan ook haar beste vriend. Haar jurken worden momenteel tentoongesteld in het Gemeentemuseum in Den Haag.

Jackie Kennedy

Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis is op 28 juli 1929 geboren in New York. Ze was de Amerikaanse first lady tot haar toenmalige echtgenoot President John F. Kennedy werd doodgeschoten. Jackie blijft tot op de dag van vandaag een voorbeeld voor een hele generatie vrouwen. Ze stond bekend om haar klassieke en tijdloze kledingstijl en elegantie.

Brigitte Bardot

Brigitte Anne-Marie Bardot is op 28 september 1934 geboren in Parijs. Ze werd ook wel ‘het Franse antwoord op Marilyn Monroe genoemd’. In haar suikerspin kapsel droeg ze vaak een dikke haarband en haar ogen waren altijd opgemaakt met zwarte eyeliner. Net als Marilyn was ze het boegbeeld van een pin-up girl.

Twiggy

Lesley Hornby was bekend onder de naam Twiggy. Ze is geboren op 19 september 1949 in Londen. Ze was model, actrice en zangeres. Door haar opvallende ogen, lange zwarte wimpers, korte kapsel en haar slanke, bijna jongensachtige figuur groeide ze uit tot een internationaal stijlicoon. Ze droeg vaak A-lijn jurkjes en was hét modebeeld van de jaren zestig.

Gerelateerd

  • Eerbetoon aan couturier Frans Molenaar in Zandvoort

  • In de spotlight: directeur Swink Niels van Buren

  • In de spotlight: Azucena Cuijpers van New Women’s Health

  • Thalita Ogtrop