3 x lekkernijen van bloemkool

Van oudsher wordt bloemkool geserveerd met aardappelen en vlees, maar wist je dat je veel meer kunt doen met deze groente? Bekijk hieronder drie lekkernijen die je hiermee kunt maken.

Bloemkool barst van de vitamines en antioxidanten en er zitten relatief weinig calorieën in; goede reden om de keuken in te deuken met dit ingrediënt.

Popcorn

Heb je tijdens een filmavondje weleens zin om iets anders te smikkelen dan traditionele popcorn? Dan is ‘popcorn’ gemaakt van bloemkool mogelijk een goed alternatief. Hiervoor heb je een deel van een bloemkool nodig, zo’n 800 gram meel, 2 eetlepels hete saus, 225 gram karnemelk, 450 gram broodkruimels, 450 gram paneermeel, zeezout en Ranch dressing. Bekijk in onderstaand filmpje hoe je met deze ingrediënten in 25 minuten de snack maakt:

Pizza

Pizza is allesbehalve gezond, maar met bloemkool kan je een gezonde versie maken, die nog glutenvrij is ook. Hiervoor heb je een bloemkool, 3 eieren, 100 gram geraspte kaas en kruiden en toppings naar keuze nodig. Voedingscoach Amber Albarda laat hieronder zien hoe je deze pizza precies maakt:

Kaaskoekje

Een kaaskoekje met slechts 25 calorieën, dat klinkt best verantwoord. Om deze snack te maken, heb je een bloemkool, 3 teentjes knoflook, Griekse yoghurt, cheddarkaas, 2 eieren, het eiwit van 3 eieren, zout en peper nodig. Onderstaande video toont de bereidingswijze van de lekkernij:

Gerelateerd

  • Kinderen beleven gevaarlijke verkeerssituaties met virtual reality-game

  • 10 Podcast Tips over Liefde, Seks en Relaties

  • Wendeline Sassen

  • In de spotlight: freelancejournalist en schrijfster Christel Don