Vrouw negatiever over gezondheid dan man

Vrouwen zijn minder positief over hun gezondheid dan mannen, concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek in een onderzoek. Dit meldt ANP.

In de leeftijdscategorie 45 tot 65 jaar zegt 41 procent van de vrouwen één of meer langdurige aandoeningen te hebben. Bij de mannen is dit 37 procent.

Van alle Nederlanders zegt 80 procent de eigen gezondheid als (zeer) goed te ervaren. Volgens het CBS voelen Nederlanders boven de 45 jaar zich minder vaak gezond dan mensen die jonger zijn. Zo ervaart bijna driekwart van de 45-plussers de eigen gezondheid als (zeer) goed, onder de 45 jaar is dat bijna 90 procent.

Het statistiekbureau stelt ook vast dat mensen die veel verdienen veel positiever zijn over hun lichaamsgestel dan mensen met lage inkomens. Daarnaast zijn allochtonen somberder over hun gezondheid vergeleken met autochtone Nederlanders. Niet-westers allochtone vrouwen voelen zich het minst gezond. Zo ervaart minder dan de helft van deze vrouwen van tussen de 45 en 65 jaar de gezondheid als (zeer) goed. Onder autochtone en westers allochtone vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie is dat ruim 70 procent.


Lees ook:

Gerelateerd

  • 10 Podcast Tips over Liefde, Seks en Relaties

  • Modeprijs voor een Koninklijke tas van start

  • Klimaatactivist Aniek Moonen over het belang van water: ‘‘Ongeveer een derde van alle CO2-opslag ligt in de oceanen. Het is eigenlijk een gigantisch bos dat een grote rol speelt bij het vertragen van klimaatverandering’’ 

  • Drie luxueuze schoenenwinkels in Brabant