In deze maand ben je het slankst

Mensen zijn de ene maand zwaarder dan de andere. Zo zijn we rond eind september en in oktober het slankst en rond kerst het stevigst. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Cornell University en de Finse Tampere University.

Voor het onderzoek werd het gewicht van drieduizend mensen uit de Verenigde Staten, Japan en Duitsland onder de loep genomen. De deelnemers gebruikten een digitale weegschaal om hun gewicht te wegen.

Uit het onderzoek blijkt dat het kerstdiner niet zonder consequenties blijft voor je gewicht. Bij de inwoners van alle drie de landen was namelijk gedurende het jaar voor en na kerst het grootste verschil in gewicht op te merken. Ook andere feestdagen, afhankelijk van de speciale dagen die er in een land zijn, zorgen voor een gewichtstoename.

Wie na het lezen van deze resultaten zich voorneemt om in het vervolg op kerst niet meer te gaan gourmetten of kalkoen te eten, de gewichtstoename na nationale feestdagen bedraagt gemiddeld ‘slechts’ een halve tot een hele kilo.

Verder toont het onderzoek aan dat de buik van mensen begint uit te zetten in november. Rond kerst en de jaarwisseling zijn we het zwaarst en ‘pas’ in april neemt ons gewicht weer af. Daarna jojoën we met ons gewicht tot eind september. Dan is ons gewicht het laagst en is onze taille het smalst. Vervolgens begint het riedeltje weer van voor af aan.

Gerelateerd

  • Alles wat je wilt weten over het populairste kledingstuk te allen tijde: de jeans

  • In de spotlight: directeur Stichting Dutch Dream Foundation Zehra Dogan

  • De toekomst van werk zoeken

  • Klimaatdepressie? Je hebt meer invloed dan je denkt!