Actrice Halina Reijn: “Ik heb mijn kinderloosheid goed kunnen verwerken”

De ongewenste kinderloosheid van Halina Reijn (41) is veelvuldig aan bod gekomen in de media, maar de actrice laat nu weten dat ze haar wens om een kind te krijgen op een lager pitje heeft gezet. “Ik heb het goed kunnen verwerken.”

Halina geeft aan zich momenteel volledig te focussen op haar carrière. Zo beginnen in maart 2017 de repetities voor Obsession, het theaterstuk waarin de actrice onder meer samen met niemand minder dan Jude Law te zien is. “De komende anderhalf jaar is mijn schema zo druk, en dit project in Londen is iets waar ik volledig voor wil gaan, dat het puur praktisch gezien voorlopig niet aan de orde is in mijn leven”, zegt ze tegen Viva.

“En ook dat betekent weer iets. Want als ik had gevoeld ‘ik moet nu een baby’, dan was ik daarvoor gegaan. Ik ken vrouwen die dat in hun hele lijf voelden, dan is er voor niets anders ruimte, bij mij is dat blijkbaar niet zo.”

Wel geeft ze aan dat het niet is uitgesloten dat ze zich ooit gaat voortplanten. Halina: “Maar ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niet in mijn eentje een kind wil en ook niet ten koste van alles.”

Verder laat Reijn weten dat ze bang was om haar beste vriendin Carice van Houten kwijt te raken toen ze vertelde dat ze zwanger was, maar niets is minder waar. Reijn: “We hebben meer contact dan ooit en ik ben blij voor haar, dit is iets wat ze zó graag wilde. Het is overigens absoluut niet zo dat ik denk: ik moet dit nu ook. Helemaal niet.”

Gerelateerd

  • Een week zonder spiegel

  • Nep make-up vol rattenpoep en urine

  • Daphne Feller: “De wereld is er klaar voor om wat dieper in zichzelf te duiken”

  • Wendeline Sassen