Renew the book!

De competitie ‘Renew the book’ wordt georganiseerd door de Groep Algemene Uitgevers (GAU) en Rockstart. Ze dagen ondernemers uit heel Europa uit om mee te doen.

Voor het eerst sinds de crisis ziet de boekindustrie de verkoopcijfers iets stijgen. Tijd om door te pakken met innovatie ideeën! Middels de competitie ‘Renew the book‘ mogen ondernemers hun creativiteit uiten om het boekenvak een nieuwe boost te geven. Alle plannen zijn welkom.

De wedstrijd
Voorstellen en ideeën kunnen worden ingediend van 15 september tot 15 oktober 2015. Een jury beoordeelt de inzendingen. Uit alle inzendingen zullen vijf ondernemers worden gekozen die vanaf november hun idee verder zullen uitwerken onder begeleiding van Rockstart in Amsterdam. In december zullen de plannen worden gepresenteerd aan het grote publiek. De winnaar ontvangt 15.000 euro!

Wiet de Bruijn (voorzitter van de Groep Algemene Uitgevers): “Alle uitgevers ter wereld, of ze nu in nieuws, muziek, of boeken zitten, worstelen met het internet. Met het Renew the Book project zeggen we: we willen veranderingen stimuleren en we zijn ook niet bang om toe te geven dat de beste ideeën misschien van buiten de bedrijfstak komen. Ik hoop dat er revolutionaire plannen tussen zitten.”

 

Gerelateerd

  • Hierom staat Nederland wereldwijd bekend om zijn bloemen

  • HealthyWoman doet wetenschappelijk onderzoek over de overgang met Amsterdam UMC

  • In de spotlight: “Leef je volgens het boekje of in lijn met wie je bent?”

  • GGD: ruim helft jongvolwassenen had vorig jaar mentale klachten